Ultima oră

Avertisment pentru șoferi! Riscă amendă


Codul Rutier stabilește câte triunghiuri reflectorizante trebuie să ai în mașină, atunci când pleci la drum, iar șoferii care nu le au pe toate sunt amendați de poliție.Kit-ul de siguranță auto conține trusă de prim ajutor, stingător și triunghiuri reflectorizante.
Dacă te va opri poliția pentru control, ești obligat să ai stingătorul omologat și în termen, trusa de prim ajutor, de asemenea, în termen. Iar triunghiurile reflectorizante să fie exact câte stabilește legea.
Conform legii, ești obligat să ai două triunghiuri reflectorizante în mașină, când pleci la drum.
Dacă ai rămas cu mașina în pană și ești obligat să o lași pe marginea drumului, atunci trebuie să montezi aceste triunghiuri.
Ele se pun atât în spatele mașinii, cât și în față, la o distanță de cel puțin 30m. Deși, pentru mai multă siguranță, ar fi bine să le duci chiar la 50-60m. În special pe cel amplasat în spatele mașinii, dacă ai oprit-o în direcția în care te deplasai.

Astfel, ceilalți șoferi pot să vadă din timp pericolul și să încetinească sau să te ocolească. Iar dacă ești pe drum de mare viteză, poți pune chiar 2 triunghiuri succesiv. Unul la 100 m, iar celălalt la 50 m.

Ce amendă primești dacă nu ai triunghiurile de siguranță
Șoferii care nu au toate elementele cuprinse în kit-ul de siguranță, riscă o amendă cuprinsă între 580 de lei și 725 de lei.

Iar această sancțiune se aplică și dacă valabilitatea trusei sau a stingătorului a expirat. Ori dacă extinctorul nu este unul omologat.

În plus, șoferii care conduc mașini mai mari de 3.5 tone sunt obligați să aibă și o vestă reflectorizantă în kit-ul de siguranță. Pe care să o pună pe ei dacă fac reparații la mașină când se află pe partea carosabilă.
Sursa:promotor.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *