Dezvăluiri

Avertismentul unui lider din CE Oltenia: Dacă vine o explozie, și pe dumneavoastră, la Târgu-Jiu, vă rade!

Președintele Sindicatului Energia Turceni, Eugen Iovan, avertizează că din cauza deficitului major de personal din termocentrală există riscul apariției unor pericole care ar produce mari tragedii.

Liderul Sindicatului Energia Turceni a cerut conducerii Complexului Energetic Oltenia să facă o analiză urgentă și să vină cu soluții pentru rezolvarea deficitului de personal la Termocentrala Turceni. Eugen Iovan acuză, însă, administrația de indiferență în ceea ce privește această problemă. Sindicalistul atrage atenția că dacă va exploda o instalație de la termocentrală, există risc major să fie afectat grav și Municipiul Târgu-Jiu. “Eu mă mir cum mai merge termocentrala Turceni, pentru că nu se mai respectă nicio normă de protecția muncii și ferească Dumnezeu să se întâmple ceva cu persoane, inclusiv cu instalații acestea. Dacă vine o explozie, e nenorocirea de pe lume. Lumea tratează hidrogenul acesta cu indiferență. Pe raza de 60 de kilometri, și la Târgu-Jiu, rade acest hidrogen. Eu nu sunt un bun meseriaș, ca să spun cât de mare e pericolul, dar aud și eu pe alții care au învățat carte, care au citit și știu ce înseamnă treaba asta și când văd pe câte unii că tratează cu atâta indiferență, nu pot să înțeleg și, atunci, automat că trebuie să trag un semnal de alarmă. Pe mine mă interesează oamenii, salariații și apoi să avem funcționare la Turceni. Deficitul de personal e foarte mare. Dacă, dintr-o mie de salariați au plecat 30%, cum poți să mai funcționezi. Nu poți să treci peste concedii, un om să facă față pe 3, 4 posturi, nu se poate așa ceva. Sunt posturi la care nu permit să fie salariatul nesupravegheat”, afirmă liderul sindical.

Acuză o slabă comunicare

Eugen Iovan acuză șefii din cadrul Complexului Energetic Oltenia de lipsă de implicare și comunicare în ceea ce privește rezolvarea problemelor companiei energetice. „Nu i-a interesat, pentru că șefii, în primul rând, își fac calculele pentru ei, dacă ies la pensie sau nu, și nu i-a interesat. Iar eu văd o foarte slabă comunicare, o neimplicare, începând cu conducerea CEO și până jos la cei care conduc Sucursala Energetică Turceni. Responsabilitatea este a lor. Nu văd de ce și cum și cine dă indicații ca un om să fie pe 3, 4 posturi, fără să mai respecte absolut nimic, iar atunci când se întâmplă ceva, toată lumea dă din colț în colț și e păcat, că rămân familii nenorocite pe viață. Lipsă de personal este peste tot, dar avem unele meserii pe care nici după doi ani nu poți să spui că omul ăla este suficient de pregătit și poate să rămână nesupravegheat”, a adăugat sindicalistul.

Amenință că va face plângere la premier

Eugen Iovan amenință că va face plângere la premierul Marcel Ciolacu, dacă șefii Complexului Energetic Oltenia nu vor lua în serios apelul său. „Am tras un semnal de alarmă, am văzut că s-a implicat și factorul politic. Vreau să se ia în serios. Dacă nu, voi face sesizare până la premierul României. Nu se poate ca o termocentrală care a fost cea mai mare din Europa, de la 7 blocuri, să ajungem să nu putem funcționa cu un singur grup în exploatare în siguranță. Vreau să-i transmit lui Ciolacu situația reală, el este cel care conduce România. Vom vedea ce va fi, pentru că am înțeles că va fi o întâlnire la nivel de CEO, pentru că domnul Plaveti a avut câteva zile de concediu, așteptăm să fim chemați, să vedem exact ce și cum, pentru că văd că nu vrea nimeni să mai respecte normativul de personal. Până la sfârșitul anului, eu zic că se va depăși numărul de 500 de angajați care vor ieși la pensie”, a conchis liderul Energia Turceni.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *