Ultima oră

Avertizare meteo de vreme rea pentru mai multe zone ale țării

Meteorologii au emis mai multe avertizări cod galben de vreme rea în România.

Meteorologii au emis un nou cod galben de vânt puternic, valabil joi, 9 martie, între orele 10.00 și 22:00.

În intervalul menționat, în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali, temporar, vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Intensificări ale vântului vor fi și în restul țării, local și temporar, cu viteze în general de 45…60 km/h.

O altă avertizare cod galben de ploi însemnate cantitativă a fost emisă de meteorologi. Aceasta va fi în vigoare astăzi, între orele 12:00 și 22:00.

Astfel, în Carpații Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali vor fi ploi, mai ales sub formă de aversă, ce vor favoriza topirea stratului de zăpadă. Cantitățile de apă vor fi de 20…25 l/mp și izolat peste 30 l/mp, iar pe arii restrânse vor fi descărcări electrice.

România se află, de asemenea, sub două avertizări cod galben de ploi și vânt puternic, care au intrat în vigoare miercuri.

Potrivit primei avertizări, până vineri, 10 martie, ora 02:00, vântul va avea temporar intensificări în cea mai mare parte a țării, dar cu viteze mai mari în nord-vest, centru și sud-est, în general de 45…60 km/h.

În zona de munte vor fi intervale cu precipitații predominant sub formă de ploaie și prin acumulare cantitățile de apă vor depăși pe arii restrânse 15…25 l/mp, favorizând topirea stratului de zăpadă, iar vântul va prezenta intensificări susținute în special în zona înaltă.

A doua avertizare anunță intensificări susținute ale vântului până joi, la ora 22:00.

Astfel, în Munții Apuseni și local în Carpații Orientali, temporar vântul va avea intensificări cu viteze de 70…90 km/h, iar la altitudini de peste 1700 m, rafalele vor depăși 100…110 km/h.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close