Eveniment

Baia de Fier: Două crime, două femei ucise la doi ani distanță, doi criminali care și-au recunoscut faptele!

La o distanță de doar doi ani, comuna Baia de Fier este, din nou, scena unei crime sângeroase care șochează întreaga comunitate. Localnicii nu își explică de ce tocmai la Baia de Fier două femei, culmea, în luna iulie a anilor 2021 și 2023, sunt omorâte într-un mod atât de crud, de bărbații pe care victimele i-au primit în viața lor. Ionela, de 19 ani, a fost omorâtă cu mai multe lovituri de cuțit, pe 14 iulie 2021, de fostul iubit gelos, iar recent, duminică, 23 iulie 2023, Mariana Guțu, de 57 de ani, să fie omorâtă cu 16 lovituri de cuțit de concubinul cu care își împărțea viața de patru ani. detaliile sunt de-a dreătul terifiante, din ce povestesc martorii, femeia fiind lăsată într-o baltă de sânge de criminalul cuprins de nebunie.

Cum este posibil ca Baia de Fier să devină scena unor crime absolut abominabile?

Raymond Călararu o ucide e Ionela Martin…

… la Baia de Fier, după ce este anunțat că fosta sa iubită este în localitate împreună cu un alt tânăr. Anchetatorii au reținut că, „în noaptea de 14/15.07.2021, în jurul orelor 0.00, fiind animat de sentimente de gelozie cu privire la împrejurarea că victima I.M., de sex feminin, în vârstă de 19 ani, cu care avusese, în trecut, o relaţie amoroasă, s-a întâlnit cu o altă persoană de sex masculin, a procedat la urmărirea, cu autoturismul marca BMW, pe raza localităţilor Polovragi şi Baia de Fier, a autoturismului marca BMW în care se aflau victima şi un martor, încercând să determine oprirea acestuia în trafic prin manevre de depăşire, semnale acustice şi luminoase. În jurul orelor 0.20, după oprirea acestui autoturism pe raza satului Cernădie, comuna Baia de Fier, suspectul a coborât din autoturism, s-a înarmat cu un briceag, pe care l-a scos din portiera autoturismului său, situată în dreptul scaunului şoferului, s-a îndreptat spre autoturismul în care se afla victima. Aceasta din urmă a fugit către autoturismul unui alt martor, încercând să-şi asigure scăparea prin intrarea în acel autoturism, însă nu a reuşit întrucât suspectul a doborât-o la pământ, s-a poziţionat deasupra acesteia şi a ridicat braţul înarmat cu briceagul şi a aplicat cu intensitate mai multe lovituri victimei în zone vitale, care au condus ulterior la decesul acesteia”.
Autorul crimei a ajuns după gratii și, între timp, a fost condamnat pe viață pentru abominabila faptă.

Contabila Primăriei Baia de Fier, ucisă, ziua în amiaza mare

Duminică după amiaza, sirenele de poliție, ambulanță și agitația de pe drumul spre Peștera Muierii, sparg liniștea comunități din Baia de Fier. Un bărbat din Argeș, care locuia de patru ani la Mariana Guțu, contabila primăriei, rămasă văduvă, pe care femeia l-a cunoscut pe Facebook, a sunat la 112 și a anunțat că și-a omorât concubina, pentru că îl scotea din minți. Bărbatul, aflat sub tratament psihiatric, a decis să o ucidă pe femeiea care îl primise în căminul ei. Mariana Guțu era afectată emoțional, după patru decese survenite în rândul celor dragi din familia ei. Femeia și-a îngropat fiica, în vârstă de 20 de ani, care a decedat în urma unui cancer osos, apoi soțul și, în cele din urmă socrii care au trecut la cele veșnice la scurt timp, unul după altul.

Criminalul și-a recunoscut fapta!

Făptașului îi este testat discernământul, știut fiind că este în evidențele Secției de Psihiatrie a SJU Târgu Jiu, urmând să se decidă reținerea sa preventivă.
„La data de 23 iulie a.c., Poliția Orașului Novaci a fost sesizată prin apel de urgență de un bărbat, despre faptul că a ucis-o pe concubina sa. La fața locului s-au deplasat polițiștii însoțiți de un procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, iar din primele cercetări, au stabilit că un bărbat de 55 de ani, din județul Argeș, în timp ce se afla la locuința concubinei sale din comuna Baia de Fier, pe fondul unui conflict spontan, i-ar fi aplicat femeii mai multe lovituri cu un cuțit. Echipajul medical sosit la fața locului a constatat decesul femeii de 57 de ani, trupul acesteia fiind transportat la Serviciul de Medicină Legală Gorj, în vederea efectuării necropsiei. Bănuitul a fost condus la sediul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj pentru audieri, urmând a fi dispuse măsurile legale ce se impun în cauză”, a transmis IPJ Gorj.
Ca și în cazul Ionelei, făptașul își recunoaște fapta și așteaptă ca anchetatorii sa decidă dacă a avut sau nu discernământ la comiterea acesteia.
Ambele crime din Baia de Fier, par că sunt legate între ele, spun localnicii care văd tot felul de coincidente bizare între cele două evenimente negative care le-a afectat comunitatea.
AP

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *