Actualitate

Băiețelul de șase ani din Gorj care a fost vândut în Germania s-a întors acasă

Băiețelul în vârstă de 6 ani din comuna Dănciuleşti, care ar fi fost vândut unui cetățean german, a ajuns în dimineața zilei de marți, 30 aprilie, la asistentul maternal din Gorj. Acesta a fost preluat din Germania, acolo unde a fost dus de un cetățean german și de un român, pentru a fi adoptat.

Copilul s-a întâlnit cu sora sa, care a fost luată în grija statului. El a fost însoțit de psihologul din cadrul DGASPC Gorj, care s-a ocupat de acest caz. Reprezentanții DGASPC Gorj spun că micuţul are anumite traume legate de înstrăinare și de faptul că a fost despărţit de fraţi, dar că poate trece peste ele cu ajutorul de specialitate. De altfel, micuţul a intrat deja într-un program de consiliere psihologică.

Pe drum, copilul a fost vesel, comunicativ, vioi, plin de energie. Acesta a rămas în grija unei asistente maternale profesioniste, la care sora sa, în vârstă de 8 ani, se află din ziua în care autorităţile române au aflat despre acest caz.

”Cazul este anchetat de către Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism. Copilul provine dintr-o familie foarte săracă și cu mulți copii din comuna Dănciulești. Rudele familiei susțin că ar fi fost vândut pentru o sumă de bani, dar părinții și avocatul cetățeanului german susțin că nu s-a întâmplat acest lucru. Cetățeanul german a venit în România la invitația unor români angajați la firma sa și s-a atașat de copil, pentru că se afla aproape de locul unde acesta era cazat, susține avocatul.

Copilul a părăsit România în baza unei procuri făcute pe numele unui cetățean român, coleg de serviciu cu germanul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *