Dezvăluiri

Banii de pe GAL-ul lui Ciocea, împărțiți în familie! Cumnatul lui Nicu Fîciu a luat 45.000 de euro pentru niște boxe, fiul președintelui alți 90.000

Timp de doi ani, în perioada 2017-2019, GAL Amaradia-Olteț Gilort a oferit doar pentru preferații lui Ion Ciocea, președintele Grupului de Acțiune Locală, fonduri de 380.000 de euro. Banii au ajuns la familia Ciocea, un proiect fiind făcut de fiul primarului, aceasta obținând 90.000 de euro pe echipamente și dotări pentru organizare de evenimente, 45.000 de euro pe sonorizări profesionale, bani ajunși la protejatul său, Nicu Fâciu, abonat la banul public al comunei de câțiva ani și alți 45.000 de euro pentru o spălătorie auto cu vulcanizare pentru fiica celui care a vândut teren cu un preț exorbitant primăriei pentru parcul fotovoltaic din Pojaru dar și pentru terenul pe care se face depozitul spaniolului Guzman, prin firma condusă de învățătoarea Lili Baros. De asemenea, GAL-ul a oferit generos alți 100.000 de euro pentru cuplul de afaceri Guzman-Baros, evident, pentru depozitul respectiv, și abia 100.000 de euro pentru centrul multifuncțional al comunei.

Investitorii de la Bustuchin, abonați la banii europeni, de pe GAL-ul înființat de primarul Ciocea sunt, în mod incredibil, legați între ei cu un fir invizibil. Ca un făcut, toți cei care s-au transformat în investitori locali sunt fie din familia lui Ciocea, fie au legături strânse cu acesta, ori cu proiecte propuse de edil, în ultima perioadă.

Astfel se explică cum primarul Ciocea, care se consideră victima PSD, a oferit cu larghețe bani numai pentru respectivii. Mai precis, pentru fiul său, care deține firma PENBUST TOUR SRL, GAL-ul condus de tatăl Ciocea, primar în localitate, i-a dat firmei în 2018, în două tranșe, câte 45.000 de euro pentru același proiect.

Foaie verde și dai n-ai/Eu la bani mă abonai!

ART GENIUS BAND SRL, deținut în acte de cumnatul cântărețului de muzică populară Nicu Fîciu, Ciobanu din Roșia de Amaradia, dar controlată de tânărul artist, a obținut, de asemenea, 45.000 de euro pe achiziții sonorizări profesionale. Cu acestă aparatură, Fîciu se laudă că și-ar fi făcut studio.

Același Fîciu încasează de câțiva ani, lunar de la Primăria Bustuchin, câteva zeci de mii de lei, pentru ,,descoperirea tinerelor talente” pe diferite ramuri musicale. La început, venea cu profesori în localitate de specialitate, toți renunțând însă rând pe rând la colaborare, deoarece Fîciu nu vroia să împartă, prea mult, din banii obținuți de la primărie. Profesorii s-au plâns inclusiv la Ciocea că Fîciu nu respectă înțelegerile cu aceștia la capitolul finaciar, dar primarul a dat din umeri.

În ultimii ani, așa-zisele cursuri ale artistului de Bustuchin au fost susținute de chiar elevii lui Fîciu, plătiți, se spune, cu 200-250 de lei pe lună. De menționat că Nicu Fîciu are exclusivitate la cântările de Zilele Comunei, Revelion, Ziua Vârstnicilor care sunt remunerate din bani publici.

Fîciu, nu s-a oprit, și și-a lansat CD-uri pe banii comunei, fiind, fără drept de tăgadă, protejatul lui Ciocea.

Spălăm bani!

ANDREI GEORGIANA PF obține în 2018 tot 45.000 de euro pentru înființarea unei spălătorii auto cu vulcanizare. Tânăra este tocmai fiica celui care a reușit o tranzacție imobiliară de zile mari, mai exact să vândă două parcele de teren, una pentru parcul fotovoltaic achiziționat de Primăria Bustuchin, și unul pe cel pe care a ajuns să se construiască depozitul spaniolului Guzman, și el beneficiar ar banilor oferiți de Ciocea.

Guman, sofran și banu’ european

De fapt, gorjonline.ro a relatat recent despre depozitul realizat de firma FG3S SRL, societate administrată de învățătoarea Lili Baros dar gestionată, în fapt, de spaniolul care se face că investește la Bustuchin când, de fapt, este unul dintre cei care beneficiază de banii europeni, prin GAL-ul localității.
De altfel, firma în cauză a primit 100.000 de euro în doar câteva luni, din GAL-ul lui Ciocea.

Singurul proiect de fațadă al GAL-ului lui Ciocea este cei privind centrul multifuncțional din localitate care a primit în 2018 suma de 100.472 euro.
Suntem curioși ce proiecte sunt depuse pentru 2020 pe acest GAL care alimentează, în mod incredibil, doar apropiații și familia lui Ion Ciocea, care, în declarații publice, nu vede niciun fel de problemă că persoanele în cauză, inclusiv din familia sa ori apropiați, au accesat acești bani. Edilul nu spune nimic despre ajutoarea cetățenilor din comuna sa să primească astfel de fonduri sau despre lipsa sa de transparență în privința informațiilor legate de utilizarea acestor bani, pe rolul unei instanțe fiind un proces privind comunicarea informaților publice, refuzate de primărie.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button