Ultima oră

Bărbat reținut de Poliție pentru că a bătut o oaie. Ce riscă agresorul

Poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Suceava au reținut un tânăr acuzat că ar fi agresat o oaie. Bărbatul a izbit ovina de pământ și apoi a lovit-o cu pumnii și picioarele în repetate rânduri.

Un bărbat de 31 ani, din comuna Burla, județul Suceava este acuzat de săvârşirea infracţiunii de „rănirea cu intenţie a animalelor”, pentru că, în august 2022, a rănit cu intenţie o ovină, izbind-o de pământ şi ulterior lovind-o cu pumnii şi picioarele de nenumărate ori.

„La data de 1 aprilie 2024, în urma probatoriului administrat de către poliţiştii Biroului pentru Protecţia Animalelor din cadrul I.P.J. Suceava, s-a dispus măsura reţinerii bărbatului de 31 de ani pentru o perioadă de 24 de ore, pentru săvârşirea infracţiunii de rănirea cu intenţie a animalelor, acesta fiind introdus în Centrul de Reţinere şi Arestare Preventivă din cadrul IPJ Suceava”, au precizat reprezentanții IPJ Suceava.

Cercetările în acest dosar au loc sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi.

Poliţiştii reamintesc că, în conformitate cu prevederile Legii nr. 205/2006 republicată privind protecţia animalelor, relele tratamente sau agresiunile împotriva animalelor se pedepsesc inclusiv cu închisoarea.

Constituie infracţiune şi se pedepseşte cu închisoare de la un an la cinci ani sau cu amendă rănirea cu intenţie a animalelor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *