Eveniment

Bărbatul acuzat de crima din Piața Mare, prezentat instanţei pentru verificarea măsurilor preventive

Bărbatul din Târgu-Cărbunești, trimis în judecată pentru omor calificat, după ce în ultima zi a anului trecut l-ar fi înjunghiat în spate pe fostul cumnat, un bărbat de 43 de ani, din Budieni, va fi prezentat, miercuri, la Tribunalul Gorj, pentru verificarea măsurilor preventive.

Decizia nu va fi definitivă. Cercetările în acest caz au fost efectuate de procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj. Inculpatul este judecat pentru omor calificat şi pentru tulburarea ordinii şi liniştii publice, cu reţinerea stării de recidivă, în timp ce fratele său, aflat sub control judiciar, după ce ar fi participat la scandal, este acuzat de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii şi liniştii publice. „S-a reţinut că inculpatul D.D., pe fondul unei stări conflictuale legate de dorinţa de a fi despăgubit pentru un pretins afront adus de victima B.R., constând în pretinsa aducere de către victimă a unui concubin pentru fosta concubină a inculpatului susmenţionat, a luat hotărârea fermă ca, în situaţia în care nu i-ar fi fost satisfăcute pretenţiile financiare în cadrul unei judecăţi ţigăneşti, să suprime viaţa victimei susmenţionate, postând pe o reţea de socializare monologuri în care îşi expunea nemulţumirile şi avertismentele către victimă, ameninţând-o cu săvârşirea unor fapte grave pentru care ar fi urmat să fie condamnat la 《50 de ani de închisoare》. În acest context, în data de 31.12.2019, în jurul orelor 11.00, aflându-se în incinta Pieţei Centrale din municipiul Târgu-Jiu şi întâlnindu-se întâmplător cu victima B. R., inculpatul D.D. a exercitat împreună cu fratele său, inculpatul D.A. acte de violenţă fizică asupra victimei, lovind-o cu pumnii şi picioarele, doborând-o la nivelul solului, moment în care inculpatul D.D. a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit în zona spatelui, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei şi totodată producând temerea şi indignarea persoanelor aflate în piaţă, tulburând grav ordinea şi liniştea publică. Faptele descrise întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de omor calificat, cu premeditare şi tulburarea ordinii şi liniştii publice”, potrivit unui comunicat al Parchetului de pe lângă Tribunalului Gorj. Fratele autorului crimei este inculpat în același dosar. „Aflându-se în incinta Pieţei Centrale din municipiul Târgu-Jiu, împreună cu inculpatul D.D., fratele său, a exercitat împreună cu acesta din urmă acte de violenţă fizică asupra victimei B.R., lovind-o cu pumnii şi picioarele, doborând-o la nivelul solului, cauzându-i leziuni care ar fi necesitat pentru vindecare 12-14 zile de îngrijiri medicale, moment în care inculpatul D.D. a aplicat victimei o lovitură cu un cuţit în zona spatelui, cauzându-i leziuni care au condus la decesul victimei, producând totodată temerea şi indignarea persoanelor aflate în piaţă, tulburând grav ordinea şi liniştea publică. Faptele descrise întrunesc elementele constitutive ale infracţiunilor de loviri şi alte violenţe şi tulburarea ordinii și liniștii publice”, se mai precizează în comunicatul de presă.

Dumitru Daniel a mai fost anchetat, după ce în 2017 a fost prins cu un pistol în casă. Tribunalul Gorj este şi instanţa care va judeca pe fond dosarul care a fost înregistrat pe 22 ianuarie 2020.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *