Eveniment

Bătrânul cu dizabilități, cu casa afectată din Runcurel, vizitat de reprezentanții Primăriei Mătăsari! Au venit doar cu o plasă de alimente

Octogenarul Tufiță din satul Runcurel, comuna Mătasari, locuiește în condiții greu de imaginat. Bătrânul cu handicap are locuința grav afectată de cutremure, iar acoperișul casei este găurit. După ce situația sa a fost făcută publică de gorjonline.ro, reprezentanții Primăriei Mătăsari s-au deplasat acasă la bătrânul imobilizat la pat. Au venit cu o plasă de alimente și au plecat…, lăsând proprietarul în aceleași condiții de trai inumane.

Grav este că bătrânul Tufiță nu știe nici în prezent că acoperișul casei sale este atât de dărâmat, dar nici că oricând acesta se poate prăbuși peste el. Cei de la Primăria Mătăsari ar fi trebuit fie sa mute bătrânul într-un loc sigur, fie să facă eforturi să consolideze clădirea.
Proprietarul are nevoie periodic de hrană și lemne de foc, dar și de o vorba de încurajare. Cazul trebuie măcar monitorizat de UAT-ul din Mătăsari, fapt care lasă însă mult de dorit.
În fotografii se vede clar cât de afectată este casa bătrânului Tufiță. De altfel, locuința se află la 150 de metri de excavatoarele gigant. In zona nu se mai eliberează autorizații de construire, dar cu toate acestea casa bătrânului trebuie consolidată. Amprenta locuinței este, potrivit localnicilor, la 1,20 cm de sol, zidită cu piatră care este dislocată. O părere avizată este că această locuință ar trebui demolată, existând riscul să cedeze oricând. Cei de la CE Oltenia și primăria nu fac nimic pentru strămutarea bătrânului care nu are puterea să își apere drepturile. Casa din vecinătatea lui Tufița a fost despăgubită de CEO cu 80.000 de lei, spun localnicii. A.P.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *