Eveniment

Benzinăriile companiei ruse LUKOIL din Gorj, calcate de Protecţia Consumatorului

ANPC a găsit nereguli la Lukoil şi în prima zi din martie şi a dat amenzi de 600.000 lei. În 12 benzinării a fost oprită temporar activitatea. Comisarii autorităţii au găsit produse expirate, mizerie, lipsa unor preţuri şi alte nereguli. Controalele întreprinse de Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) au continuat la benzinăriile Lukoil din judeţele Neamţ, Argeş, Buzău, Gorj, Olt, Maramureş, Brăila, Sibiu, Covasna, Mureş, Prahova, Giurgiu, Bistriţa Năsăud, Satu Mare, Sălaj, Bihor, Cluj, Hunedoara, Timiş, Tulcea, Vrancea şi Galaţi şi în prima zi a lui martie, pentru a verifica modul în care sunt respectate prevederile legale în domeniu de către operatorul economic.

Alte 55 de staţii de carburant şi magazinele aferente acestora au fost verificate de comisarii ANPC. În urma acestora, echipele de control au aplicat diverse sancţiuni, după cum urmează: 56 amenzi contravenţionale în valoare totală de aproximativ 600.000 lei; 29 avertismente cărora li s-au adăugat măsuri complementare.

Este vorba despre oprirea definitivă de la comercializare a unor produse în valoare totală de peste 16.000 lei, oprirea temporară a prestării serviciului, pentru un număr de 12 puncte de lucru si propunerea pentru încetarea practicilor comerciale incorecte.

   

Citește și:

Un comentariu

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *