Social

Bilete disponibile pentru pensionarii gorjeni la stațiunile balneare din România

Pensionarii și alte categorii de persoane pot merge și în acest an gratuit în stațiunile balneare din România. 13 stațiuni sunt prinse în program, iar statul decontează aproximativ 2.000 de lei pentru fiecare beneficiar.

Pot beneficia de tratament balnear persoanele care au calitatea de:
· pensionar al sistemului public de pensii
· asigurat al sistemului public de pensii
· beneficiar al prevederilor unor legi speciale, care reglementează dreptul la bilet de tratament balnear prin sistemul public de pensii

Condiții de acordare a biletelor de tratament balnear
· Pot beneficia de tratament balnear persoanele care dovedesc existenţa unei afecţiuni medicale care să necesite tratament balnear, în conformitate cu prevederile legale. Persoanele trebuie să aibă domiciliul sau reşedinţa în România
· Biletele de tratament balnear se pot acorda numai în limita numărului locurilor la tratament balnear finanţat din bugetul asigurărilor sociale de stat şi aprobat prin hotărâre a Guvernului.
· Biletele de tratament balnear se acordă în conformitate cu ordinea de ierarhizare a cererilor prin care se solicită bilete de tratament balnear în funcţie de criteriile specifice, în limita locurilor repartizate pe serii, staţiuni şi unităţi de cazare. Suplimentările primite de la CNPP, prin redistribuire, se acordă în limita locurilor repartizate.
· Din totalul biletelor de tratament balnear repartizate pentru fiecare lună, 3% rămân la dispoziţia conducerii casei teritoriale de pensii, pentru soluţionarea unor cazuri medicale grave, cazuri sociale deosebite etc., care necesită tratament balnear în regim de urgenţă.
· Numărul total al biletelor acordate cu titlu gratuit se împarte pe serii, proporţional cu numărul total al persoanelor beneficiare de prevederile unor legi speciale, cu respectarea prevederilor legale în vigoare.

Iată lista cu biletele disponibile pentru seria nr.2 cu data de intrare 23 – 26 martie 2022, potrivit Casei de Pensii Gorj.

Nr.

Crt.

STAŢIUNEANUMĂR

 LOCURI

1.AMARA3
2.BALA19
3.GEOAGIU4
4.1 MAI1
5.MONEASA2
6.OLĂNEŞTI7
7.PUCIOASA2
 T O T A L38

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button