Social

Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena” din Bâlteni, în prag de resfințire! Primăria a investit 7 miliarde de lei vechi!

Înaltpreasfințitul Irineu, Mitropolitul Olteniei, împreună cu un sobor de preoți, va resfinți biserica din centrul comunei Bâlteni, pe data de 2 iunie. Pentru reabilitarea și modernizarea interioară și exterioară a lăcașului de cult, Primăria Bâlteni a investit șapte miliarde de lei vechi. Biserica a fost pictată pe interior și exterior, dar s-a realizat și amenajarea peisagistica din jurul acesteia, adică s-au montat pavele și s-au realizat alei betonate. Autoritatea locală a investit miliarde pentru ca lăcașul de cult sa fie renovat și pregătit pentru evenimentul care va avea loc la începutul lunii viitoare.

Biserica poartă hramul „Sfinții Împărați Constantin și Elena” și este un edificiu important al localității.

Lucrările de reabilitare și modernizare ale edificiului religios s-au realizat etapizat. Acum însă tot ce înseamnă biserica, curtea interioară și chiar gardul acesteia au fost reabilitate, lucrările fiind realizate din bani publici, Primăria Bâlteni sprijinind parohia pentru investiția majoră.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *