Actualitate

Blocurile din Târgu Jiu alimentate cu energie regenerabilă

Autoritățile locale din Târgu Jiu au modificat proiectele de reabilitare energetică a unora dintre blocurile de pe raza orașului. Anumite imobile vor avea prevăzute inclusiv panouri fotovoltaice pentru a asigura energia electrică. Unul dintre blocurile care va beneficia de panouri fotovoltaice în cadrul proiectului de renovare energetică este blocul numărul 47 de pe Bulevardul Constantin Brâncuși. Bugetul este de peste 7,3 milioane de lei.

Se urmărește creșterea eficienței energetice a clădirii de locuințe – tip bloc prin implementarea soluțiilor propuse de îmbunătățirea performanței energetice a anvelopei (izolarea termică a părții opace a fațadelor, înlocuirea tâmplăriei exterioare existente, închiderea balcoanelor și/sau a logiilor cu tâmplărie termoizolantă, izolarea planșeului peste ultimul nivel, izolarea termică a planșeului peste subsol), îmbunătățirea performanțelor instalațiilor sanitare și termice, reducerea consumului de energie electrică pentru iluminat prin asigurarea de surse de energie din surse regenerabile (reabilitarea/modernizarea instalației de iluminat prin înlocuirea circuitelor de iluminat deteriorate sau subdimensionate, înlocuirea corpurilor de iluminat fluorescent și incandescent cu corpuri de iluminat cu eficiență energetică ridicată și durată mare de viață, folosirea panourilor fotovoltaice pentru asigurarea parțiala a necesarului de energie electrică pentru iluminatul spațiilor comune).

A mai fost alocată suma de peste 2,7 milioane de lei pentru renovarea energetică a blocului 21 din strada Alexandru Ioan Cuza. Proiectul prevede inclusiv instalarea de sisteme alternative cu eficiență de producere a energiei electrice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *