Ultima oră

Câinele de serviciu Oloba, a ieșit la pensie!

Astăzi, la sediul Inspectoratului de Jandarmi Județean ,,Tudor Vladimirescu” Gorj, ne-am luat rămas bun de la Oloba – câinele de serviciu, ciobănesc german, de peste 10 ani, care a ieșit la pensie.
Oloba, a lucrat încă de la repartizarea ei în unitate, numai împreună cu conductorul câini serviciu – plutonier adjutant Ianoși Mihai din cadrul Detașamentului Mobil.
Au urmat împreună cursurile Centrului Chinologic ,,dr. Aurel Greblea” Sibiu, fiind specializată în categoria patrulare-intervenție iar ulterior a fost evaluată periodic.
A participat la numeroase misiuni specifice Jandarmeriei Române în județul Gorj, executând misiuni de menținere și asigurare a ordinii publice, de patrulare și însoțire la adunări publice, la competiții sportive, etc.
Conductorul de serviciu, ne-a transmis că a fost o parteneră de încredere pe timpul misiunilor dar și atentă și afectuoasă, fiind astfel în centrul atenției copiilor la toate activitățile organizate în Piața Prefecturii sau în unitate.
Aceasta și-a îndeplinit stagiul de serviciu, iar datorită vârstei i-a fost afectată starea de sănătate și nu a mai putut fi folosită în misiuni. A fost preluată astăzi de partenerul de misiuni, care se va preocupa de acum înainte de îngrijirea ei la domiciliul personal.
Colegul nostru ne-a asigurat că nu este o despărțire, ci este o continuare a camaraderiei, acesteia fiindu-i asigurate toate condițiile pentru existență, pentru că este foarte atașată de el.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button