Dezvăluiri

Căldărușe: Sper să se facă grupul 5, altfel va fi grav pentru CEO

Unul dintre liderii de sindicat din Complexul Energetic Oltenia trage un semnal de alarmă cu privire la singura investiție majoră aflată în momentul de față în derulare la nivelul companiei, Gabriel Căldărușe, președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, face referire la lucrările de modernizare la blocul energetic numărul 5 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari.

Grupul energetic numărul 5 se află de 7 – 8 ani în lucrări de reabilitare și modernizare și nu mai este finalizat. Au trecut mai multe termene de finalizare a lucrărilor și de punere în funcțiune, însă niciunul nu a fost respectat. Următorul termen de finalizare a lucrărilor este anul 2022. Cel mai probabil, grupul energetic ar putea să devină funcțional în 2023, dacă nu vor apărea alte probleme în executarea lucrărilor.

Președintele Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a declarat că în lipsa grupului 5 situația Complexului Energetic Oltenia va fi una gravă, având în vedere că este ultimul grup energetic al societății care va beneficia de modernizări. Complexul Energetic Oltenia va închide treptat grupurile pe bază de cărbune și Termocentrala de la Rovinari va fi singura care va păstra două blocuri energetice. Se speră ca unul din cele două să fie grupul 5.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button