Actualitate

Candidații la funcțiile de directori de școli, la interviu! Luptă la baionetă pentru salariile mari

Candidații rămași în cursa pentru funcțiile vacante de directori de școli din Gorj încep luni proba de interviu. Practic, acești candidați ajungi în fata comisiilor de examinare din care fac parte doi reprezentanți ai școlii care are vacant postul de director sau director adjunct(în general oamenii directorilor pe funcții), un reprezentant al IȘJ, un reprezentat al unei firme de management și un reprezentant al autorităților locale. Candidatul are la dispoziție aproape o oră să convingă aceasta comisie că este potrivit să conducă școala respectivă. Sunt comisii care trebuie sa studieze între unul și nouă candidați, recordul fiind deținut de comisia pentru Școală Gimnazială Ecaterina Teodoroiu, aici fiind 9 candidați.

Candidații pentru aceste posturi au însă o misiune dificilă întrucât planul de dezvoltare instituțională nu este trecut pe siteul școlii, dar nici numărul de elevi sau de profesori și nici alte informații publice, fiind astfel vulnerabili să pice concursul.

De altfel, din comisia de examinare fac parte doi membri ai actualului Consiliu de Administrație, apropiați de actuala conducere a școlii, mulți neîmpăcându-se cu gândul că au pierdut funcția. Unii dintre candidați se gândesc deja la contestație, temându-se că vor fi picați.

Pentru posturile vacante și-au depus optiuni, mai ales pentru Târgu Jiu, educatori, profesori din rural și mai ales persoane care nu au experiență în managementul școlar, dascălii nemaiocupând funcții de directorii. Candidații au șansa contestării concursului și ar fi culmea să obțină note mare la contestație față de cât a dat comisia. În acest caz, ar putea apărea multe acuzații chiar de rea credință la adresa comisiilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *