Ultima oră

Carduri gratuite pentru pensionari de la CEC Bank

CEC Bank anunţă că emite gratuit carduri fără costuri de administrare pentru pensionarii din portofoliul băncii. Cardurile vor fi trimise gratuit acasă, prin serviciul Poştei Române. Clienţii băncii din comunele şi oraşele mici, unde nu există unităţi sau ATM-uri CEC Bank, vor putea încasa pensiile în numerar acasă.

CEC Bank continuă să ia măsuri speciale pe durata stării de urgenţă pentru a veni în ajutorul clienţilor săi pensionari. Astfel, banca va emite în mod gratuit carduri de debit pentru clienţii care îşi ridicau pensiile în numerar de la ghişeele băncii şi va asigura trimiterea acestora, fără costuri, la adresa de domiciliu a clienţilor, ca excepţie de la practica standard care prevede ridicarea cardurilor din unităţi”, arată banca într-un comunicat.

Cardurile vor fi trimise prin intermediul Poştei Române, în baza unui acord comercial încheiat între cele două entităţi şi vor fi eliberate numai titularului, în baza documentului de identitate.

După expirarea acestei perioade, clienţii pot opta pentru utilizarea în continuare a cardurilor pentru încasarea pensiilor, cu un comision de 1,5 lei lunar (redus cu 50% faţă de comisionul standard lunar de administrare a cardului), sau pot opta pentru închiderea cardului.

CEC Bank este unul dintre cei mai importanţi plătitori de pensii la nivel naţional. Persoanele în vârstă sunt printre cele mai vulnerabile în faţa noului coronavirus, de aceea am căutat soluţii pentru a le oferi acces la disponibilităţi în numerar şi, în acelaşi timp, pentru a-i proteja, limitând expunerea în spaţii publice. Prin parteneriatul cu Poşta Română, pe durata stării de urgenţă, vom emite carduri fără comisioane şi le vom trimite gratuit acasă pensionarilor care îşi încasau pensiile la ghişeu. De asemenea, pentru cei din zonele nebancarizate, vom asigura, la cerere, distribuirea pensiilor în numerar, la adresa de domiciliu”, a declarat Bogdan Neacşu, preşedinte – director general al CEC Bank.

De asemenea, clienţii CEC Bank din comunele şi oraşele mici, unde nu există unităţi sau ATM-uri CEC Bank, îşi pot primi pensiile în numerar acasă, pe durata stării de urgenţă. Şi acest serviciu va fi asigurat de către CEC Bank în parteneriat cu Poşta Română, prin serviciul e-mandat.

CEC Bank este unul dintre cei mai importanţi plătitori de pensii la nivel naţional,

În portofoliul băncii sunt peste 400.000 de pensionari, din care circa 10% îşi încasează pensiile în numerar.

În zilele de plată a pensiilor, la nivelul întregii reţele de unităţi teritoriale, clienţii în vârstă de peste 60 de ani vor avea prioritate la realizarea operaţiunilor bancare atât la ghişee, cât şi la ATM-uri, de la începerea programului şi până la ora 11:00 AM, conform prevederilor Ordonanţei Militare 10/2020.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button