Ultima oră

Cardurile de energie urmează să expire!

Cardurile de energie urmează să expire, iar românii pierd sumele nefolosite.

Programul prin care românii aflați în situații vulnerabile pot plăti facturile cu cardul de energie, urmează să se încheie.

Mai exact, românii beneficiari ai cardurilor de energie au posibilitatea să le mai utilizeze doar până la 31 martie 2024, data la care acestea urmează să expire.

Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului.

Cardurile pot fi folosite pana la 31 martie
Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată, dar nu mai târziu de 31 martie.

Adrian Câciu a anunțat, la finalul anului trecut, că valabilitatea cardurilor de energie va fi prelungită până la 31 martie 2024.

”O veste bună pentru cei aproximativ 2 milioane de beneficiari ai voucherelor pentru energie.

Valabilitatea cardurilor de energie se va prelungi până la data de 31 martie 2024 astfel încât gospodăriile vulnerabile să aibă resursele necesare pentru a trece cu bine și peste iarna care începe.

În urma discuțiilor cu reprezentanții Comisiei Europene am obținut acordul prelungirii valabilității cardurilor de energie de la 31 decembrie 2023 la 31 martie 2024.

În acest sens, în aceste zile, inițiem demersurile de modificare a legislației naționale pentru ca acest acord să fie rapid implementat.

Compensarea prețurilor la energie este o măsură importantă prin care asigurăm sprijin familiilor vulnerabile și ne menținem angajamentele luate, așa cum e normal”, scria Adrian Câciu pe o rețea socială, la acea vreme.

Banii necheltuiți se pierd
Așadar, banii necheltuiți până la data de 31 martie se pierd. Cu alte cuvinte românii care nu își doresc să-i piardă trebuie să folosească sumele rămase pentru plata facturilor la gaze naturale și energie electrică înainte ca acest lucru să se întâmple.

Banii se pot retrage cash în anumite condiții
Vă reamintim, de asemenea, că există și posibilitatea ca acești bani să fie retrași cash, în anumite condiții.

Potrivit unui proiect de ordonanță, prin care se dorește reglementarea modului în care românii care au primit carduri de energie şi au achiziţionat lemne de foc, se pot încasa, în numerar, banii rămaşi pe acestea, scrie DCBusiness.

Conform prevederilor art. 7 alin. (51) din Ordonanța de urgență a Guvernului nr. 166/2022, cu modificările şi completările ulterioare, prin excepţie de la prevederile alin. (5), beneficiarii prevăzuţi la art. 3 alin. (1) pot încasa în numerar, la oficiile poştale, sumele plătite pentru procurarea de lemn de foc, se arată în document.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *