Ultima oră

Care este cea mai bine cotată universitate din România

Universitatea din Bucureşti ocupă, anul acesta, prima poziţie pe plan naţional în clasamentul Round University Ranking – World University Rankings. Instituția de învățământ superior este situată pe locul 643 la nivel internaţional.
Clasamentul din 2022, acreditat de IREG Observatory on Academic Ranking and Excellence, evaluează performanţele a 1.028 de universităţi, având la bază 20 de indicatori, grupaţi în 4 domenii-cheie ale activităţii universitare: predare, cercetare, diversitate internaţională şi sustenabilitate financiară.
„Rezultatul obţinut de Universitatea din Bucureşti la ediţia din 2022 a clasamentului RUR World University Rankings se datorează în principal componentei de cercetare, care poziţionează UB pe primul loc la nivel naţional şi pe locul 559 la nivel internaţional”, se arată într-un comunicat de presă.
Universitatea din Bucureşti este urmată în clasamentul general naţional de Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca şi de Universitatea de Medicină şi Farmacie „Iuliu Haţieganu” din Cluj-Napoca.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button