Dezvăluiri

Care va fi soarta celor 1800 determinați după ce s-a încheiat campania electorală. Ce spune un lider din CE Oltenia

Președintele executiv al Sindicatului Mine Energie Oltenia, Jan Popescu, crede că ministrul Energiei și conducerea CE Oltenia vor lua, în perioada următoare, o decizie privind soarta celor 1800 de angajați încadrați pe perioadă determinată.

Jan Popescu consideră că trebuie “luat taurul de coarne” pentru a le fi făcute contracte pe perioadă mai lungă de 6 luni sau chiar pe perioadă nedeterminată celor 1800 de ani. Acum, că alegerile din 9 iunie, s-au încheiat, iar Sebastian Burduja a revenit în fruntea Ministerului Energiei, se așteaptă să ia o decizie în ceea ce-i privește pe salariații Complexului Energetic Oltenia. Jan Popescu atrage, din nou atenția, că fără cei 1800 de angajați compania energetică de la Târgu-Jiu nu poate funcționa “în parametri normali”.

“Fără cei 1800 de colegi ai noștri care sunt angajați pe perioadă determinată CEO nu poate funcționa în parametri normali. Zona Rovinari, pe care eu o reprezint, nu poate să dea cantitatea de energie necesară funcționării sistemului energetic național în parametri optimi fără angajații pe perioadă determinată și eu cred și trebuie ca, până la urmă, factorul politic, factorul de conducere al ministerului, al CEO, trebuie să ia taurul de coarne și să dea o decizie pentru noii angajați. Că le face pe o perioadă mai îndelungată de timp, că le face pe perioadă nederminată încă de pe acum, dar trebuie ca acești colegi, acești 1800 de angajați trebuie să știe și ei că au un loc de muncă bine definit. Activitatea lor, cu mici excepții, poate, pe anumite sectoare cariere, eu zic că e în parametri normali. Nu am primit de la colegii mei șefi de secții ateliere din termocentrala Rovinari, să zic așa, mari reproșuri privitor la unii dintre dumnealor. Deci, eu cred că, în perioada imediat următoare, domnul ministru Sebastian Burduja, conducerea CEO trebuie să decidă ca cei 1800 de angajați care își desfășoară activitatea alături de noi să aibă o predictibilitate și în viitor și, mai devreme sau mai târziu, trebuie să le facă contractele pe perioadă nedeterminată, pentru că termocentrala Rovinari, vârful de lance al CEO, va funcționa sau poate va rămâne singura termocentrala care va funcționa ani mulți de aici înainte și, fără colegii noștri care sunt angajați pe perioadă determinată, nu-și va putea desfășura activitatea”, afirmă liderul SMEO.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *