SportUltima oră

Carlo Ancelotti riscă patru ani şi nouă luni de închisoare în Spania

Parchetul din Madrid solicită patru ani şi nouă luni de închisoare pentru antrenorul echipei Real Madrid, Carlo Ancelotti, acuzat că ar fi fraudat fiscul spaniol cu peste un milion de euro, în anii fiscali 2014 şi 2015.

După cum a anunţat miercuri Ministerul Public spaniol, Parchetul îl acuză pe antrenorul italian de două infracţiuni împotriva Trezoreriei Publice, pe care ar fi fraudat-o cu 386.361 euro în 2014 şi 675.718 euro în 2015, prin omiterea declarării veniturilor aferente exploatării drepturilor sale de imagine, pe care le-a transferat altor entităţi.

În comunicatul său, Parchetul subliniază că ”pentru a evita impozitarea veniturilor din respectivele drepturi de imagine”, atât cele primite de la Real Madrid, cât şi de la alte mărci pentru diverse evenimente, antrenorul a apelat la o reţea „complexă” şi „confuză” de societăţi interpuse pentru a canaliza colectarea drepturilor de imagine.

Carlo Ancelotti (64 de ani) a început în iunie 2021 al doilea său mandat la Real Madrid, echipă pe care a mai antrenat-o anterior între 2013 şi 2015. El a câştigat de două ori Liga Campionilor cu gruparea de pe Santiago Bernabeu, în 2014 şi 2022. Tehnicianul italian şi-a prelungit în această iarnă contractul cu clubul spaniol până în iunie 2026.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *