Ultima oră

Carpeta „Răpirea din Serai” a ajuns să se vândă cu peste o mie de euro


Celebrul covor „Răpirea din Serai” era o prezență comună în aproape fiecare locuință în perioada „Epoca de Aur”. După un lung interval de uitare, această carpetă emblematică a revenit în atenția publicului și a început să fie găsită la vânzare pe platformele de internet, scrie adevarul.ro.
Imaginea reprezintă o scenă din opera omonimă semnată de Wolfgang Amadeus Mozart. Acțiunea se petrece în Turcia de astăzi, iar protagonistă este o tânără care a fost răpită din iubire din palatul lui Selim Pașa.
Această imagine a ajuns în casele românilor 200 de ani mai târziu.
„Mai mult de 40% din populaţia României cred că avea răpirea pe perete. Asta reprezintă o copilărie. A noastră. Toţi oamenii care au prins perioada comunistă ştiu despre această carpetă”, a declarat Adrian Rebenciuc, manager terasă, conform ziaruldeiasi.ro.
„Mi se pare că e o emblemă a unei epoci până la urmă. Cred că a venit să înlocuiască covorul ţesut în război, că tot avem aici un război, de bunicile noastre”, a declarat antropologul Cristina Tesar.
Cei care doresc să achiziționeze celebra carpetă cu „Răpirea din Serai” pot scoate din buzunar și 5.000 de lei. Conform sursei citate, o asemenea carpetă a fost, de asemenea, scoasă și la licitații.
Totodată, carpeta a fost în urmă cu un an obiectul principal al unei expoziții organizate de Muzeul Țăranului Român. Sursa: stiripesurse.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *