Ultima oră

Căruțașii și bicicliștii din Gorj, informați și instruiți de polițiști

Ieri, 27 septembrie a.c., polițiști din cadrul Serviciului Rutier, Poliției Orașului Tg-Cărbunești și Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității, au desfășurat o campanie de informare și instruire a biciciliștilor și căruțașilor, în vederea evitării accidentelor rutiere în care aceștia sunt implicați.

Polițiștii au fost prezenți pe drumurile publice din localitățile Târgu-Cărbunești, Turburea, Hurezani, Stoina și Crușeț și le-au oferit acestor categorii de participanți la trafic, informații utile privind normele rutiere.

Totodată, oamenii legii au distribuit bicicliștilor și căruțașilor 32 de veste reflectorizante și au discutat cu aceștia despre obligațiile legale pe care le au atunci când se deplasează pe drumurile publice.

Având în vedere faptul că printre principalele cauze generatoare de accidente rutiere se numără indisciplina bicicliștilor și a căruțașilor, polițiștii le-au explicat acestora care sunt riscurile la care sunt expuși atât ei, cât și ceilalți participanți la trafic atunci când consumă de băuturi alcoolice și se deplasează pe drumurile publice.

Polițiștii recomandă căruțașilor și bicicliștilor să poarte îmbrăcăminte cu elemente fluorescent-reflectorizante pe timpul nopții, atunci când este ceață sau vizibilitate redusă.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button