Dezvăluiri

Câștigurile fabuloase ale șefilor din CEO!

Complexul Energetic Oltenia a înregistrat o pierdere de 939 de milioane de lei, anul trecut, cu peste 40 de milioane mai mult decât în anul precedent, însă salariile și indemnizațiile celor din conducerea companiei au crescut. Valul creșterilor salariale i-a atins pe aproape toți cei care fac parte din executivul CEO, unii dintre aceștia preparându-și chiar funcții mai înalte, și asta în contextul în care viitorul companiei e unul incert, iar acționarii companiei vor discuta în ședința din 26 august “aprobarea demarării operațiunii de divizare simetrică a Societății Complexul Energetic Oltenia prin transmiterea părții din patrimoniu aferentă Sucursalei Electricentrale Craiova II unei noi societăți care va fi astfel constituit. Dacă un membru al Directoratului a câștigat între 18.000 și 18.500, un director din linia a doua a încasat în jur de 15.000 de lei lunar.

Ca să avem un punct de reper, comparativ cu primul producător de energie din România, Hidroelectrica SA, trebuie spus că această companie, cu profit net de 1,45 miliarde de lei, anul trecut, își plătește supraveghetorii cu o indemnizație fixă lunară de 7.231 de lei, în timp ce CEO le acordă membrilor din Consiliul de Supraveghere o indemnizație de 8.300 de lei.

Cel mai mare venit salarial din CEO este cel al membrilor Directoratului, 18.000 de lei, până la 18.500 de lei, lunar, iar următorul salariu a fost încasat de către directorul adjunct Investiții, Ion Petroniu, 14.800 de lei, lunar.

Directorul Direcției Energie, Cătălin Stănculescu, a avut, în 2020, un salariu de 13.300 de lei, lunar, directorul Direcției Financiar Contabilitate, Adriana Luminița Popescu, 12.500 de lei, lunar, iar directorul Direcției Ofertare Vânzare, Ilie Ionel, 11.600 de lei, lunar.

Și la conducerea Sucursalei Miniere salariile sunt comparabile, în condițiile în care Gheorghe Dobrițanu, fostul șef al structurii miniere a avut un salariu de 13.000 de lei, lunar, iar cel care i-a precedat în funcție, Ion Dobrițoiu, 10.000 de lei, lunar.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button