MondenUltima oră

Ce a primit de poamană, din lucruile lui Petrică Mâțu Stoian, o cunoscută interpretă de muzică populară din Gorj

Pe 6 noiembrie se implineste un an de la moartea fulgeratoare a regretatului artist Petrica Mitu Stoian. Impresarul Doru Gusman pregateste un parastas cu 300 de persoane, iar o parte a lucrurilor ramase in garderoba regretatului artist, au fost date de pomana. Mariana Ionescu Capitanescu si Constantin Enceanu au primit materiale din care regretatul Mîțu ar fi vrut sa-si confectioneze

Un an de la disparitia mult prea devreme a regretatului Petrica Mitu Stoian, an in care ancheta mortii pare sa fie departe de un verdict. Colegii de scena inca nu constientizeaza ca Mîțu nu mai este și ca i se organizeaza parastasul de un an. Mariana Ionescu Capitanescu, născută în localitatea gorjeană Danciulești, a povestit pentru Star Popular ca impresarul Doru Gusman i-a dat de pomana panze din care sa-si confectioneze piese pentru costumul popular.

”Nu m-am acomodat cu aceasta idee, refuz sa cred ca nu mai este printre noi. Uneori viata e nedreapta, a fost o mare lectie si pentru mine disparitia lui Petrica. Nu-mi vine sa cred ca a trecut deja un an de zile. Domnul Gușman mi-a zis ca ar vrea sa-mi dea ceva de pomana si daca primesc, bineinteles ca am fost de acord. Petrica achizitionase materiale, panza pentru a-si confectiona camasile lui folclorice. Acest material se preteaza sa-mi confectionez camasi sau poale. Mi-a dat doua materiale de pomana, le voi duce la croitor sa le confectioneze. E o amintire din parte lui Petrica.

Face pomenirea de un an, intentioneaza sa mearga la un camin de batrani. Vor fi in jur de 300 de persoane la pomana, pregateste din timp mancarea. Mi se pare un gest normal din partea lui, dar si a familiei care l-a pomenit la Isverna.”, a declarat Mariana Ionescu Capitanescu pentru Star Popular.

Memoria marelui artist Petrică Mîțu Stoian, unul dintre cei mai iubiti si apreciati artisti de muzică populară, este cinstita printr-un spectacol IN MEMORIAM intitulat TOATE CU DRAG LE-AM FĂCUT la Sala Palatului, in data de 18 noiembrie, la un an de la trecerea sa în eternitate.

Va fi un spectacol unic cu cei mai apropiați colegi și prieteni, cu nume mari ale folclorului românesc- Steliana Sima, Niculina Stoican, Mariana Ionescu Căpitănescu, Mioara Velicu, Valentin Sanfira, Raoul, Maria Loga, Emilia Ghinescu, Gelu Voicu, Elisabeta Turcu, Vasilica Tătaru, Ilie Caraș, Marina Roșu, Marcela Fota, Monica Angels, iar surpriza va fi reprezentată de momentul emoționant pregătit de fiul de suflet al artistului Petrică Mîțu Stoian, Alin Gabriel Matei.

sursa: starpopular.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *