Actualitate

Ce a spus canotoarea Denisa Tâlvescu, după ce și-a văzut numele pe un autobuz de transport în comun din Târgu Jiu

Una dintre lucrările Festivalului de artă stradală de la Târgu Ju, Strad Art, a fost dedicat canotoarei Denisa Tâlvescu, din Târgu Jiu, campioană europeană și mondială. Un autobuz de transport în comun a fost inscripționat cu numele sportivei, dar și cu alte însemne specifice acestui sport.

Denisa Tâlvescu a transmis un mesaj pe pagina sa de Facebook: „Mă bucur foarte mult că am făcut parte din proiectul Strad-Art și mă mândresc cu faptul că și eu sunt un motiv de inspirație pentru oamenii minunați care fac magie prin creativitatea și talentul lor.

Deși nu am putut fi prezentă la festival, în această perioadă (pregătirea noastră pentru Campionatul Mondial de la Racice este in plină desfășurare), astept cu nerăbdare să ajung acasă pentru a putea face turul operelor din acest an și a le putea aprecia cu adevărat. Sunt recunoscătoare că ceea ce am reusit să construiesc în anii de activitate sportivă a devenit «inspirație» pentru una din lucrările acestei editii și aș dori să îi mulțumesc artistului și omului Sergiu Mazerschi pentru pasiunea și implicarea de care a dat dovada în realizarea proiectului. Datorită lui Adrian Oniga și oamenilor implicati în organizarea acestui festival cred că suntem mai aproape de a mișca lucrurile într-o direcție pozitivă și sănătoasă, ajungând astfel să insuflăm cât mai multor adulți și copii dorința de a fi mai buni în orice activitate întreprind, mai sănătoși, mai atenți la sine și la comunitatea din care fac parte. Drumul performanței nu este ușor și este lipsit de certitudini, însă oferă în schimbul sacrificiilor o educație, îți oferă o valoare morală care nu se poate “număra” în medaliile sau titlurile obținute, ci în modul în care obișnuiești să abordezi imposibilul, ceea ce nu a mai fost făcut până acum, greul si provocările cotidiene, pe scurt – viața.

Sunt onorata că, în această ediție, două dintre lucrările realizate în cadrul festivalului au fost dedicate performanței sportive! Lucrarea dedicată Constantinei Diță, cea care a scris istorie la Jocurile Olimpice de la Beijing, are în spate o poveste pe care întreaga lume ar trebui sa o cunoască. Munca și ambiția învinge întotdeauna talentul, să obții o medalie olimpică în proba de maraton, la 38 ani, demonstrează că nu există limite atunci când îți dorești cu adevărat ceva. Știind ca o imagine exprimă ceea ce 1.000 de cuvinte nu reușesc, cred că în Târgu-Jiu, prin intermediul festivalului Strad-Art, s-au transmis mesaje valoroase pentru comunitatea din care mă mândresc că fac parte“, a scris marea campioană.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/