Dezvăluiri

Ce amendă a primit primarul orașului din Gorj care a „ierbicidat” asfaltul de pe străzi!

Primarul orașului Țicleni, Constantin Radu, a fost amendat cu 10.000 de lei de către Direcția de Sănătate Publică (DSP) Gorj, după ce edilul a efectuat o așa zisă dezinfecție pe străzile urbei cu o instalație de ierbicidat, folosită în agricultură, atașată după un tractor, deși legislația prevede ca astfel de operațiuni să se facă de firme autorizate și cu substanțe avizate de Ministerul Sănătății.

Inspectorii DSP Gorj s-au autosesizat, după ce în presa locală au apărut imagini de la o așa zisă acțiune de dezinfecție a străzilor orașului Țicleni și au efectuat verificări cu privire la respectarea procedurilor prevăzute de lege în astfel de cazuri.

La finalul controlului, inspectorii i-au aplicat primarului Constantin Radu, personal, o amendă de 10.000 de lei pentru că nu a efectuat dezinfecția cu o firmă certificată de către DSP pentru astfel de operațiuni.

Reamintim că, marți, 17 martie a.c., fără să apeleze la o firmă specializată care să utilizeze substanțe autorizate de Ministerul Sănătății, primarul Constantin Radu și un consilier local PSD, care a folosit tractorul său, echipat cu o instalație de ierbicidat au efectuat o așa zisă dezinfecție a străzilor cu ”substanțe pe bază de clor”.

Acțiunea, cu care primarul Radu s-a lăudat pe Facebook, a fost imortalizată pas cu pas, iar fotografiile au ajuns în presă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *