Dezvăluiri

Ce au decis judecătorii în cazul comisarului de poliție care a împușcat un câine!

Ofițerul de poliție din cadrul Biroului Siguranță Școlară al IPJ Gorj, care a împușcat, în urmă cu zece zile, cu arma de vânătoare, în craniu, un câine, care a intrat în curtea locuinței sale din Bălești, a fost plasat sub control judiciar, după ce, anterior, a fost reținut pentru 24 de ore. Comisarul de poliție Cosmin Nicolae Militaru este cercetat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu pentru comiterea infracţiunilor de nerespectarea regimului armelor şi al muniţiilor, uzul de armă letală fără drept și schingiuirea animalelor.

Judecătoria Tg-Jiu a respins, la finele săptămânii trecute, propunerea procurorilor de arestare preventivă a comisarului de poliție Cosmin Nicolae Militaru, cercetat pentru săvârşirea infracţiunilor de nerespectare a regimului armelor şi muniţiilor, uzul de armă letală fără drept, şi infracţiunea de schingiuirea animalelor și a dispus luarea măsurii controlului judiciar pe o durată de 60 de zile împotriva acestuia. Judecătorii i-au impus să nu deţină, să nu folosească şi să nu poarte arme. Comisarul de poliție a contestat deja măsura preventive.

Reamintim că polițiștii din cadrul Biroului Arme, Explozivi şi Substanţe Periculoase al Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Gorj au dispus începerea urmăririi penale împotriva lui Cosmin Nicolae Militaru, după ce, pe 15 ianuarie a.c., în jurul orelor 14,30, o persoană din comuna Băleşti, a sunat la 112 și a reclamat faptul că, vecinul său, a împuşcat un câine cu arma de vânătoare.

”Din verificările efectuate s-a stabilit faptul că MNC este ofiţer în cadrul IPJ Gorj, fiind autorizat pentru a deţine, purta şi folosi arme letale de vânătoare de către IPJ Timiş, fiind posesor al permisului de armă. IPJ Gorj – Serviciul Resurse Umane a comunicat faptul MNC este organ de cercetare al poliţiei judiciare în sensul dispoziţiilor Legii nr. 364/2004 privind organizarea şi funcţionarea poliţiei judiciare. Având în vedere aceste aspecte, dosarul 261/P/2023 a fost trecut în anchetă proprie a unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu”, a comunicat unitatea de Parchet.

Procurorul Parchetului de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu, desemnat în cauză, a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale faţă de comisarul de poliție Cosmin Nicolae Militaru și reținerea sa pentru 24 de ore. ”În cauză s-a reţinut că în data de 15.01.2022, în jurul orelor 14.30, din interiorul curţii imobilului unde domiciliază suspectul MNC, s-a auzit un foc de armă şi, după puţin timp, a fost observat un exemplar canin rănit, care a sărit gardul proprietăţii şi s-a adăpostit într-un canal pluvial situat la o distanţa de aproximativ 5 metri. Exemplarul canin a fost identificat în viaţă, prezentând orificii circulare de penetrare la nivelul craniului, motiv pentru care a fost ridicat de medicul veterinar al Circumscripţiei Băleşti şi transportat la un cabinet veterinar din mun. Tg-Jiu, Jud. Gorj, pentru acordarea de îngrijiri medicale”, a precizat Parchetul de pe lângă Judecătoria Tg-Jiu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *