Ultima oră

Ce festivaluri și concerte vor fi interzise, în România, pe toată durata verii! Ministerul Culturii, informații de ultimă oră

Relaxare, dar nu totală. Ministerul Culturii a anunțat că aceste festivaluri și concerte ar putea fi interzise, în România, pe toată durata verii.

„Până la data 31 august 2020, este interzisă organizarea evenimentelor, festivalurilor şi manifestărilor culturale, artistice la care sunt prezenţi peste 1000 de participanţi simultan, atât în spaţii închise, cât şi în aer liber, indiferent dacă accesul este gratuit sau cu plata biletului”, se arată în proiectul de lege supus dezbaterii publice pe site-ul Ministerului Culturii.

Autoritățile au luat această decizie pentru a răspunde problemelor semnalate de organizatorii de evenimente artistice sau culturale din România, care erau blocaţi în lipsa unei decizii luate de autorităţile administraţiei publice, potrivit Mediafax.

Incertitudinea, anunțau organizatorii, genera pierderi financiare masive.

Proiectul de lege îşi propune să ofere un cadru de „predictibilitate cu privire la organizarea acestor evenimente de interes atât pentru furnizorii de servicii, cât şi pentru participanţi”, stabilind limita numărului de participanţi dincolo de care organizarea unui eveniment este interzisă peste vară.

sursa: a1.ro

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *