Stil de viață

Ce leacuri naturiste poţi face cu ceapă verde

În sezonul verdeţurilor pline de vitamine şi minerale, ceapa verde poate fi şi ea un leac naturist pentru diferite afecţiuni. Susţine sănătatea creierului şi a inimii, întăreşte oasele, ajută la digestie şi reduce chiar şi riscul dezvoltării cancerului. Profitaţi din plin de acest medicament de excepţie!

Previne virozele respiratorii
Ca şi usturoiul verde, ceapa stimulează sistemul imunitar şi distruge direct virusurile gripale. Datorită alicinei, care este un antibiotic şi un expectorant puternic, şi al clorofilei, care are efecte antiinflamatoare, aceasta este eficientă ca adjuvant atât în bronşitele infecţioase, cât şi în bronşitele alergice, fiind şi un bun mijloc de prevenire a astmului bronşic. Tot alicina din bulb, care are proprietăţi anticoagulante, împiedică formarea cheagurilor de sânge, fiind recomandată în cazul tromboflebitelor sau trombozelor, scrie doctorulzilei.ro.

Combate cancerul
Sucul de ceapă verde este un bun detoxificant şi, în acelaşi timp, ţine sub control afecţiunile de natură oncologică. Acest suc se obţine din patru-cinci fire de ceapă, de la care se foloseşte atât partea albă, cât şi cea verde. După ce se mixează timp de un minut, se strecoară printr-un tifon dublu, iar zeama obţinută se împarte în trei şi se bea cu un sfert de oră înaintea meselor principale. Cura cu suc de ceapă trebuie ţinută timp de două săptămâni.

Tratează afecţiunile dermatologice
Acneea poate fi tratată cu ajutorul unei cure alimentare cu ceapă verde. Nutriţioniştii recomandă consumul de ceapă verde în combinaţie cu mărar şi ţelină, cel puţin o dată pe zi, timp de 15 zile. Această combinaţie are un efect puternic în curăţarea pielii, de la interior spre exterior.

Scade glicemia
Luaţi bulbul şi frunzele de la un kilogram de ceapă verde şi mixaţi timp de un minut, după care adăugaţi 1,5 litri de apă plată. Amestecul se mai mixează încă un minut, apoi se pune la păstrat într-un recipient de sticlă şi se ţine în frigider. Cura durează zece zile, apoi se face o pauză de 20 de zile, iar tratamentul se poate întinde pe o perioadă nelimitată. Doza zilnică recomandată este de o jumătatea de pahar de trei ori pe zi, înaintea meselor.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button