Politică

CE Oltenia, în strategia unui partid mare la nivel național? Ce spune un senator de Gorj

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, cere conducerii centrale a Partidului Național Liberal să includă în strategia de la nivel național Complexul Energetic Oltenia.

Ion Iordache susține că a avut discuții cu lideri ai Partidului Național Liberal de la București pe tema importanței Complexului Energetic Oltenia. Senatorul afirmă că a cerut conducerii centrale, să vină să-și ia angajament public, ca și partid la nivel național, că este în strategia politică, compania energetică de la Târgu-Jiu. Mai exact, parlamentarul vrea ca grupurile termocentralelor pe cărbune să asigure în continuare siguranța sistemului energetic național.

“ Este clar. Orice ar fi chiar, dacă instant nu este nevoie de energie în piață de la Complexul Energetic Oltenia, compania trebuie să rămână pentru siguranță națională, pentru orice eventual pericol care ar pune în dificultate sistemul energetic național. Și, atunci, oamenii din această companie trebuie să fie, tot ceea ce înseamnă grupuri energetice trebuie să fie pregătite oricând să pornească, să existe stocuri de cărbune și așa mai departe. Și, ce văd că încă nu au înțeles, în același timp, trebuie creată alternativă la companie și e nevoie de revitalizarea sau reinventarea și cu alte domenii. Asta am spus-o, o spun, am spus-o ministrului dinainte, care și-a luat angajament public atunci când a venit în județ. I-am spus actualului ministru, și-a luat și el un angajament public. Sunt chestiuni pe care eu vreau să le aduc mereu în atenție. Am avut, în această perioadă, discuții la nivel de conducere, să vină să-și ia angajament public, ca și partid la nivel național, că este în strategia politică Complexul Energetic Oltenia”, spune liderul liberal.

Crede că CE Oltenia poate deveni o companie foarte atractivă

Ion Iordache consideră că CE Oltenia poate deveni o companie foarte atractivă, dacă-și va diversifica activitatea prin valorificarea patrimoniului pe care-l deține.

“ Din punctul meu de vedere, așa cum este, astăzi, compania, care pare că este într-un declin, fără de soluție să se redreseze, poate să devină o companie foarte atractivă, dacă valorifică acest patrimoniu în parteneriat cu Consiliul Județean Gorj sau separat.(…) În țară, unde se duc, investitorii au nevoie de o bucată de teren, să aibă acces la utilități, la rețele. Avem, aici, la Complexul Energetic Oltenia, terenuri, platforme, clădiri, acces la curent puternic, pe care le putem pune la dispoziție. Este un patrimoniu care nu mai există în niciun județ, care este neutilizat. Avem cele două termocentrale care au agentul termic pe care-l aruncă pe Jiu la vale. Cu acel agent termic putem crea atâtea hectare de sere și atâtea locuri de muncă, cât nu avem noi oameni”, a adăugat senatorul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *