Politică

Ce PROIECTE au depus PRIMARII gorjeni pe „Anghel Saligny”

Primarii din județul Gorj au început să depună proiecte pentru a obține finanțări pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny”.

Fiecare județ va primi cel puțin 140 de milioane de lei. Comunelor le vor fi alocate 4 milioane de lei, iar fiecare oraș va primi 7 milioane de lei. De asemenea, pentru fiecare municipiu (în afară de reședințele de judeţ) vor fi alocate 10 milioane de lei, iar pentru fiecare reşedinţă de judeţ – 43 de milioane de lei.

Primarul orașului Bumbești-Jiu, Constantin Bobaru, a depus un proiect pentru asfaltarea a 9 kilometri de drumuri locale. În plus, are de gând să mai depună încă unul tot pe infrastructură. E vorba de modernizarea a încă 11 kilometri de drum. Este vorba de cel care duce spre Plaiul Bumbeștilor, zonă în care edilul vrea să atragă turiști.

Primarul Mihăiță Troacă a depus o cerere de finanțare pentru modernizarea sistemului de alimentare cu apă și extinderea rețelei de canalizare în comuna Padeș. Potrivit proiectului, urmează să fie schimbată rețeaua de aducțiune cu apă pe o lungime de 18 kilometri. În plus, vor fi realizate 8 bazine de înmagazinare a apei. “ Vom avea apă potabilă în fiecare sat”, spune Mihăiță Troacă. Tot pe Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” Mihăiță Troacă a depus un proiect și pentru asfaltarea a 7 kilometri de drumuri care fac legătura între sate. “Mi se pare un proiect foarte bun „Anghel Saligny”. Sperăm să se poată realiza. Avem promisiuni că vom primi banii”, a conchis primarul comunei Padeș.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button