Ultima oră

Ce s-a întâmplat cu cel mai mare site de torrent din România: Filelist.ro pus sub sechestru, de Justiţie

Cel mai mare site de torrente din România, gazdă a zeci, poate sute de terrabiţi, de filme, jocuri, muzică, programe software şi cărţi piratate, a fost închis de procurorii Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. La doar câteva zile distanţă, el este din nou online, dar pe domeniul .io, scrie Mediafax.

Domeniul respectiv, .io, este dedicat zonei teritoriilor britanice din Oceanul Indian (British Indian Ocean Territory).

Reprezentanţii anonimi ai siteului de torrente au publicat un mesaj ca urmare a celor întâmplate, notând că nu ştiu mai multe decât că domeniul .ro a fost sechestrat fără o altă înştiinţare. De la 1 mai, cei care au încercat să acceseze site-ul au fost întâmpinaţi de un mesaj prin care erau anunţaţi că numele de domeniu a fost sechestrat în conformitate cu dispoziţiile art.249 din Codul de procedură penală. Punctual, domeniul cu pricina face subiectul unei anchete penale.

Ei au mai afirmat că sistemele de protecţie ale siteului împiedică identificarea utilizatorilor. ”Am vrea să vă oferim mai multe detalii legat de sechestrarea domeniului .ro, însă nu avem. Cât ştiţi voi, atâta ştim şi noi. Din acest motiv am şi amânat acest anunţ, deoarece sperăm să apară ceva detalii între timp. Nu a fost primit niciun takedown notice/DMCA, pur şi simplu au dat jos domeniul.

Legat de server, încă de la începutul acestui site au fost luate toate măsurile posibile pentru protejarea userilor. Însemnând că, chiar şi dacă printr-o metodă sau alta autorităţile pun mâna pe server, sunt multiple sisteme de protectie şi criptare pentru a preveni accesul la baza de date şi/sau alte fişiere.

Ţinem foarte mult la siguranţa şi anonimitatea utilizatorilor noştri, pe server oricum nu sunt stocate date personale. Nu ni s-a adus la cunoştinţă nicio acuzaţie şi vom lupta în continuare pentru dreptul utilizatorilor noştri la liberă exprimare şi comunicare”, anunţă cei de la Filelist. Filelist are o vechime de 12 ani. De curând, cel mai mare site de torrent din România a devenit inactiv. Domeniul figurează ca fiind sechestrat de către autorităţile române.

Sursă
adevarul.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button