Dezvăluiri

Ce se întâmplă cu BONUSURILE angajaţilor CEO pe perioada ŞOMAJULUI TEHNIC

Administraţia Complexului Energetic Oltenia face eforturi pentru a acorda minerilor și energeticienilor cota de combustibil, până de Paști.

Angajaţii CE Oltenia vor intra, în perioada 13 aprilie-7 iunie, în şomaj tehnic prin rotaţie. Chiar dacă cererea de energie este din ce în ce mai scăzută, vor beneficia de toate bonusurile salariale prevăzute în contractul colectiv de muncă. Ion Ruşeţ spune că se fac eforturi ca, până de Paşte, să fie acordată cota de combustibil sub formă de tichete cadou în valoare de 1080 de lei. Minerii şi energetienii vor primi bonusuri salariale şi de Ziua Muncii şi Ziua Meseriei. “În momentul de faţă, nu avem o situaţie favorabilă. Cererea pentru energia produsă pe cărbune este pe zi ce trece din ce în ce mai mică, dar se fac eforturi şi cred că se vor acorda aceste tichete cadou, reprezentând cota de combustibil aferentă anului 2020 până la sărbătorirea Paştelui Ortodox. În contractul colectiv de muncă e prevăzut să fie acordată cota de cărbune până la sfârşitul lunii aprilie, după aceea, discutăm despre prima pentru sărbătorirea Zilei Muncii, care va fi acordată după data de 1 mai. Mai avem o primă cu ocazia Zilei Energeticianului, care va fi acordată în jurul datei de 20 iulie şi primă pentru sărbătorirea Zilei Minerului, respectiv 4 decembrie, care va fi acordată în jurul acestei date”, a conchis consilierul managerului Complexului Oltenia.

Câţi bani vor încasa angajaţii CEO în şomaj tehnic

Administraţia companiei miniere şi sindicatele au încheiat un act adiţional la contractul colectiv de muncă prin care adaosul salarial de 800 de lei și sporul de vechime să fie incluse în leafă. Măsura a fost luată pentru ca minerii şi energeticienii să încaseze sume mai mari în perioada de șomaj tehnic. “Noi am discutat cu partenerii sociali vineri. Am încheiat şi un act adiţional la contractul colectiv de muncă. Am stabilit că, în ceea ce priveşte şomajul tehnic, cuantumul lui va fi acordat ţinând cont de 3 elemente de referinţă: salariul de bază, sporul de vechime aferent salariului de bază şi adaosul de 800 de lei pe care îl are fiecare salariat. Aceasta va fi suma brută pe care o primeşte un coleg în perioada de şomaj tehnic. Discutăm despre 75% din salariul de bază, 75% din sporul de vechime aferent şi 75% din cei 800 lei. În ceea ce priveşte cuantumul brut al indemnizaţiei, vom avea un şomaj tehnic de peste 3000 de lei brut”, a mai spus Ion Ruşeţ.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *