Actualitate

Ce spune primarul din Tismana despre descinderi

Primarul orașului Tismana, Petre Remetea, susține că lucrările realizate pe situații de urgență, la trei școli din oraș nu au fost supraevaluate.

Lucrările, realizate pe situații de urgență, la trei școli din orașul Tismana au intrat în vizorul polițiștilor Serviciului de Investigare a Criminalității Economice. Oamenii legi au descins, miercuri, la primărie. Au solicitat să le fie puse la dispoziție contractele de execuție, situațiile de plată și facturile. Primarul Petre Remetea crede că polițiștii au venit să facă verificări, după ce ar fi fost reclamat de un contracandidat.

„Nu a fost nicio descindere. La sesizarea unui cetățean din orașul Tismana, candidat la o funcție politică în orașul nostru, o sesizare pe situații de urgență, pentru că, anul trecut, în perioada cutremurelor am primit niște bani de la guvern. Un domn comisar de la poliția economică ne-a rugat să pregătim, într-un timp rezonabil, și să depunem niște acte la lucrările de la școli. Mai exact, la SC Sprintscan Explorer SRL, administrator Spîncenatu Victor, SC Servisomarg SRL, Motorga Viorel administrator și la SC Stînjenelul, administrator Vitan Sorin. Ne-au solicitat să depunem contractele de execuție, contractul cu diriginte, situații de plată, facturi, dacă sunt vizate și, cel mai important, dacă lucrările sunt executate în teren. Probabil că cetățeanul în cauză, în sesizarea pe care nu o cunoaștem, a scris că lucrările sunt neexecutate. A venit domnul, am depus personal documentele, analiză, domnii au înțeles că avem documente. Acum, vedem ce se întâmplă, pentru că e aiurea să faci o sesizare, să spui că nu există documente. Suntem instituție de stat, avem diriginte, avem specialiști, contractele sunt publice, nimeni nu-și permite să facă vreo greșeală. Și, aici, în primărie, am colegi cu experiență de 20 de ani în achiziții publice și în urmărirea achizițiilor, nu e ca la o firmă privată”, spune Petre Remetea.

“Din punctul nostru de vedere nu avem nicio problemă”

Petre Remetea dă asigurări că lucrările realizate pe situații de urgență, la trei școli din oraș nu au fost supraevaluate, așa cum au apărut informații în spațiul public.

„Nu există această chestie de supraevaluare. Dumnealor au dorit, în momentul de față, să vadă dacă sunt documente, am fost, le-am depus, dumnealor analizează. Nu știu cine a depus sesizarea, nu am acces la acest document. Nu avem niciun fel de problemă. Domnul comisar și-a dat seama imediat după ce a vizualizat documentele și a înțeles, probabil, situația. Era vorba că ne mai cere completări, nu s-au mai cerut nici completări, așteptăm să vedem ce se întâmplă, dar, din punctul nostru de vedere, ca unitate teritorială, nu avem nicio problemă. Am respectat toate standardele de preț-cost, contractele există, specialiștii, situațiile de plată sunt semnate de diriginți”, a adăugat primarul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *