Actualitate

Ce spune Radu Pietreanu despre faptul că nu este Cetățean de Onoare al orașului Târgu Cărbunești

Cunoscutul comediant Radu Pietreanu a fost întrebat la podcastul lui Horia Brenciu, „Lucruri simple“, despre titlul de Cetățean de Onoare al localității sale de baștină, Târgu Cărbunești.
„Nu sunt cetățean de onoare. Am mai trecut prin Târgu Cărbunești, dar au murit părinții și nu mai am pe nimeni acolo. Aștept să-mi dea și mie cheile de la casa părintească să iau și eu ce mai am pe acolo“, a spus Radu Pietreanu.

Radu Pietreanu a povestit și cum s-a întâlnit, la vârsta de 13 ani, cu poetul Adrian Păunescu, căruia i-a dat un caiet cu poeziile scrise de el. Poetul i-a spus să nu i le dea și că cel mai bine este să recite într-un spectacol, ceea ce a și făcut.

„Mi-a modificat viața. În anul 1985, cu câțiva ani înainte de a se închide, am ajuns în Cenaclul Flacăra. Cântam folk și spuneam glume. Mi-a spus să mă țin de glume, pentru că nu a văzut altul mai bun. Am urmat acest sfat și m-am dus la Petroșani și am înființat grupul de ”Râsul Lumii“, a spus Radu Pietreanu.
Acesta a mai dezvăluit că a învățat să cânte la chitară în 1984. Înainte, Radu a învățat să cânte la acordeon la Palatul Copiilor.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *