Ultima oră

Cea mai puternică rugăciune făcătoare de minuni de Sfânta Cuvioasă Parascheva de la Iaşi

De sărbătoarea Sfânta Parascheva de la Iași, prăznuită pe 14 octombrie, creștinii ortodocși pot rosti cea mai puternică rugăciune către Cuvioasă, despre care se spune că îndeplinește cele mai mari dorințe.

În fiecare an, pe 14 octombrie, Biserica Ortodoxă prăznuieşte sărbătoarea cu cruce roşie de Sfânta Parascheva de la Iaşi.

Sfânta Parascheva, cunoscută în tradiţia populară drept „Sfânta Vineri” a trăit pe pământ în prima jumătate a secolului al XI-lea. Aceasta s-a născut la Epivata, Boiados de astăzi, pe ţărmul Mării Marmara, în apropiere de Constantinopol.

A luat viaţă din doi părinţi credincioşi, din neam bun, care au ales să o crească pe Sfânta Parascheva cu frică de Dumnezeu, în post, rugăciune şi milostenie.

Rugăciune puternică, făcătoare de minuni de Sfânta Parascheva de la Iași

„Purtătoare de chinuri, Sfântă Parascheva, roagă-te Părintelui Ceresc ca pe mine, cel împovărat cu toate păcatele și neînfrânat, să mă ridice spre cuvântarea măririi Sale și să mă îndrepteze ca întotdeauna să am sus inima, să gândesc la cele cerești, iar nu la cele pământești.

Roagă-te la Hristos, Fiul lui Dumnezeu, că a auzit ruga ta cea cucernică, pentru ca și pe mine leneșul, cel ce mă trândăvesc spre rugăciune și spre împlinirea poruncilor lui Dumnezeu, să mă îndrepteze și să-mi dea cuget, ca să doresc a mă ruga Lui neîncetat.

Cheamă și pe Duhul Sfânt – izvorul Care te-a întărit pe tine, fecioară curată, la lupta cea bună -, ca să-mi zidească mie inima curată și duh drept să înnoiască întru cele dinlăuntru ale mele și mai vârtos să mă cheme și să-mi dea osârdie ca să mă nevoiesc în viață curată și să mă întărească în lucrarea faptelor bune.

Cred că toate acestea mi le poți mijloci mie, o, Sfântă Parascheva!, la tronul Sfintei Treimi și de vei vrea, tu ai puterea de a-mi ajuta mie, ca una ce ai preamărit pe Dumnezeu cu faptele tale. Amin!”

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button