Ultima oră

Cel mai nou simptom al COVID-19 a fost descoperit de medicii din Spania

Încă din primele zile ale pandemiei de coronavirus, medicii au căutat o modalitate de a diferenția cazurile de COVID-19 de alte boli respiratorii similare.

Medicii din Spania au publicat pe 15 iulie în JAMA Dermatologie un studiu care arată că și erupțiile cutanate reprezintă un simptom al COVID-19, simptom care nu a fost luat în calcul de nimeni până la acest moment.

Ce spune noul studiu al medicilor spanioli

Noul studiu al medicilor spanioli, citat de Digi 24, a fost publicat pe 15 iulie în JAMA Dermatologie. Cercetătorii conduși de Dr. Juan Jimenez-Cauhe, de la Spitalul Universitar Ramon y Cajal din Madrid, au examinat 21 de pacienți diagnosticați cu COVID-19 la începutul lunii aprilie și erupțiile cutanate asociate.

Astfel, șase pacienți (29%) aveau enantem în interiorul gurii. Pacienții afectați de acest simptom aveau vârste cuprinse între 40 și 69 de ani, iar patru au fost femei.

Erupția bucală

Erupția bucală a apărut într-un interval cuprins între 2 și 24 de zile de la debutul altor simptome de COVID-19. De cele mai multe ori, enantemia nu părea să fie legată de niciun medicament pe care pacienții îl luau, întărind astfel ideea că este vorba un simptom neștiut până acum al bolii.

Cât de răspândit este acest simptom de COVID-19 nu se știe, pentru că, din motive de siguranță, la mulți pacienți infectați cu coronavirus nu a fost făută o examinare orală, precizează cercetătorii conduși de Jimenez-Cauhe.

Ipoteză confirmată și de un medic american
„Un enantem este o erupție cutanată pe membranele mucoase”, spune medicul Michele Green, de la Lenox Hill Hospital din New York. „Este foarte frecvent la pacienții cu infecții virale, cum ar fi varicela. Este caracteristic pentru erupțiile virale să afecteze mucoasele.”

O altă descoperire a medicilor spanioli
În luna aprilie, medicii din Spania au descoperit mici leziuni pe picioarele pacienților cu coronavirus, indicând un posibil nou simptom. S-a constatat că leziunile pot fi prezente și la pacienții cu coronavirus care nu au alte simptome.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button