Stil de viață

Cele mai eficiente soluţii naturale pentru a scăpa de tuse

Ceaiul şi siropul de pătlagină

Recunoscută ca fiind cel mai bun remediu natural împotriva tusei, pătlagina are efect expectorant, antibiotic şi antifebril. Poţi beneficia de proprietăţile plantei fie urmând tratamentul cu ceai, fie pe cel cu sirop.
Pentru prepararea ceaiului, pune 250 ml de apă clocotită peste două linguriţe de plantă uscată. Lasă la infuzat câteva minute, apoi strecoară. Bea ceaiul cald, neîndulcit, câte trei-patru căni pe zi.
Pentru prepararea siropului de pătlagină, aşază într-un borcan straturi alternative de plantă şi de miere. Când se lasă siropul la fundul borcanului, aşază borcanul pe o bucată de material textil, într-un vas cu apă şi fierbe-l în jur de 30 de minute, până ce dă în clocot. Păstrează conţinutul la rece. Ia câte o lingură de sirop de trei ori pe zi.

Ceaiul de ceapă

Cu proprietăţi antiinflamatoare şi antivirale, ceaiul de ceapă e uşor de făcut şi eficient în atenuarea tusei şi a durerilor de gât. Prepară ceaiul astfel: pune două cepe mici în 500 ml de apă şi ţine-le pe foc până ce apa începe să clocotească. Lasă amestecul la răcit, strecoară lichidul, apoi adaugă miere pentru a-l îndulci. Bea ceaiul în fiecare zi, până ce scapi de tuse.

Uleiul esenţial de levănţică

Acest ulei are în compoziţie zeci de substanţe volatile care sunt eficiente în caz de tuse seacă, laringită, astm, bronşită sau de rinofaringită. Pune câteva picături de ulei esenţial de levănţică pe o compresă şi ţine-o pe piept. Vei putea respira mai bine în cazul în care eşti răcită şi vei scăpa de tusea supărătoare. Poţi folosi acest ulei şi în inhalaţii. Toarnă câteva picături în apă caldă, spre fierbinte şi inhalează aburul.

Ceaiul de cimbru

Substanţele din compoziţia cimbrului au efect antimicrobian, dezinfectant şi expectorant, ceea ce îl recomandă în afecţiuni precum tusea uscată, laringita şi bronşita. Prepară ceaiul astfel: toarnă 250 ml de apă fierbinte peste o linguriţă de plantă uscată şi mărunţită. Lasă la infuzat câteva minute, strecoară lichidul, apoi îndulceşte-l cu miere. Bea ceaiul cu înghiţituri mici, pe parcursul a 15 minute.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *