Actualitate

Centru de tineret cu loc de joacă și pasaj pietonal în orașul Novaci

Novăcenii vor putea beneficia în curând de un centru de tineret cu loc de joacă și pasaj pietonal în satul Pociovaliștea. Contractul de finanțare a fost deja semnat de către primarul orașului Novaci, Dumitru Leuștean la sediul ADR SV Oltenia din Craiova.

Proiectul are o valoare de peste 22 de milioane de lei. Fondurile nerambursabile solicitate provin din bugetul alocat Regiunii Sud-Vest Oltenia prin POR 2014-2020, Axa prioritară 13 ce vizează „Sprijinirea regenerării orașelor mici si mijlocii”, Obiectivul specific: 13.1 Îmbunătăţirea calităţii vieţii populaţiei în oraşele mici şi mijlocii din România.

Prin prezentul proiect se propune îmbunătățirea ofertei educative, recreative, culturale și a infrastructurii publice urbane.

Detalii investiție:
– în urma realizării lucrărilor de intervenții pentru ”Desființare școală și construire Centru de Tineret în sat Pociovaliștea, orașul Novaci” vor rezulta: regim de înălțime: D+P+2E; suprafața construită = 540 mp; suprafața desfășurată = 1080 mp;
-în urma realizării lucrărilor de intervenții pentru componenta B ”Desființare construcții C3 și C4 și amenajare loc de joacă pentru copii în satul Pociovaliștea, orașul Novaci” vor rezulta suprafața construită = 200 mp; suprafața desfășurată = 200 mp;
-în ceea ce privește „Construire pasaj pietonal subteran în Pociovaliștea, orașul Novaci” vor rezulta: un pasaj pietonal subteran, dalat lungimea de 9.70m, iar lungimea totală de 15.25 m, înălțimea liberă de 2.40m și lățimea în interior de 4.0m, reabilitare 118 m DJ665D și trotuare pe ambele părți lățime de 1.10m, protecție pietoni pe trotuare cu parapet pietonal cu lungime de 220m și alei pietonale.
– principalele dotări pentru Centrul de tineret vor fi: birouri, scaune, vestiare, bănci, tribune, calculatoare, proiectoare, rafturi, mese, bandă de alergat, suport pentru greutăți, gantere, bicicletă, aparat fitness, aparat multifuncțional, aparat presă umeri, spate, bancă haltere înclinată, mingi de apă, block start, separatoare de culoar bazin înot, labe de înot, plute de înot, palmare de înot etc.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close