Ultima oră

CEO a pierdut contestația la executare în procesul cu Ciobotărică! Vezi aici câți bani trebuie să încaseze fostul director general

Complexul Energetic Oltenia a pierdut contestația la executarea silită făcută de fostul președinte al Directoratului CE Oltenia, Laurențiu Ciobotărică. Magistrații gorjeni au respins acțiunea companiei energetice, după ce, același lucru se întâmplase și cu suspendarea executării silite. Totuși, decizia judecătorilor nu este definitivă, iar reprezentanții producătorului de energie vor ataca soluția. „Admite excepția inadmisibilității contestației la executare și respinge ca inadmisibilă contestația la executare. Respinge cererea de întoarcere a executării silite. Respinge cererea contestatoarei de acordarea cheltuielilor de judecată și de restituire a taxei de timbru. Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare, ce se depune la Judecătoria Târgu Jiu”, se arată în soluția Judecătoriei Târgu Jiu.

Care este miza acestui proces?

Laurențiu Ciobotărică a câștigat în urmă cu mai bine de un an un proces cu compania energetică, care era nevoită să-i achite acestuia peste cinci miliarde de lei vechi. Fostul președinte al Directoratului CE Oltenia a acționat în judecată fostul său angajator pentru plata unor drepturi financiare. „Admite în parte acţiunea şi obligă pârâta către reclamant la plata sumei de 530.184 lei, reprezentând contravaloarea componentei variabile ( Bonus A şi Bonus B) calculată conform EBITDA pentru 2015-2017, sumă ce va fi actualizată cu inflația; sumă la care va fi calculată dobânda legală de la pronunțare şi până la data plăţii efective”, au hotârât judecătorii.

Fostul președinte al Directoratului nu a intrat însă în posesia banilor și a decis să execute silit compania pe care a condus-o după schimbarea lui Laurențiu Ciurel din funcție. Reprezentanții CEO nu au fost de acord însă cu această acțiune și au cerut suspendarea provizorie a executării silite. „Respinge cerere de suspendare provizorie a executării silite formulată de petenta Complexul Energetic Oltenia SA. Fără cale de atac”, au stabilit magistrații la vremea respectivă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *