Ultima oră

CEO își poate dubla capacitatea de producție în perioada de iarnă

Complexul Energetic Oltenia (CEO) își poate dubla capacitatea de producție în perioada de iarnă, până la 2.300 MW, a spus Constantin Bălășoiu, director în cadrul companiei, prezent la forumul energetic regional FOREN.

El a spus că CEO are capacitatea de a suplini centralele electrice pe gaze în scenariul în care la iarna va avea loc o întrerupere a fluxurilor de gaze, iar planurile de urgență pot ajunge până la oprirea unor centrale electrice pe gaze, pentru a se favoriza alimentarea clienților casnici.
Directorul a afirmat chiar că poate suplini producția centralei pe gaze de la Brazi, cea mai mare unitate pe gaze din țară, dacă situația o va cere.

Închiderea celor două blocuri energetice nu va fi făcută din iarna viitoare

Bălășoiu a precizat că grupurile programate pentru închidere nu se vor închide iarna: „E de menționat că începând cu 1 ianuarie 2023 va trebui să închidem încă două blocuri energetice și intenționăm ca această închidere să nu fie făcută chiar la 1 ianuarie, ci să fie făcută după această dată în așa fel încât vârful de iarna să fie acoperit, pentru o eventuală lipsă de adecvanță a sistemului energetic”.
Acesta a menționat că grupurile modernizate recent mai au echivalentul a 20 de ani de funcționare, iar blocurile reabilitate mai au o durată de viață rămasă de 12-13 ani.
Conform calendarului din planul de decarbonare, la finalul acestui an trebui închise grupurile 3 Rovinari și 7 Turceni, fiecare cu o capacitate de 330 MW. De asemenea, va fi închisă cariera Peșteana.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button