Dezvăluiri

CEO organizează cursuri de calificare pentru angajați

Complexul Energetic Oltenia organizează cursuri de calificare pentru proprii salariați. Au fost alocate fonduri pentru plata cursurilor de care vor beneficia zeci de salariați de la termocentrale, subunități miniere și unități de reparații. Cursurile de calificare se vor axa pe specializări deficitare în cadrul Complexului Energetic Oltenia. Este vorba de un contract împărțit în cinci loturi pentru cursuri de laborant operator centrale termice pentru termocentralele Craiova 2, Ișalnița și Turceni. Vor mai fi calificați în specializarea de macaragiu și stivuitorist angajați ai UPRUM Rovinari, Craiova 2 și UMC Motru.

Complexul Energetic Oltenia se confruntă de mai mulți ani cu o criză de specialiști în diferite meserii. Lipsa de personal calificat se va accentua, în urma implementării Planului de restructurare și a posibilei reduceri a vârstei de pensionare la nivelul Complexului Energetic Oltenia. Compania a pierdut peste 8.000 de angajați de la înființare și până în momentul de față. Au plecat meseriași și specialiști. Mai ales în termocentrale este foarte greu de format personal pentru anumite compartimente.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Meseriasi si specialisti in termocentrale , e foarte greu sa formezi. Cel putin in Rovinari s-a incercat aducerea consistenta din sectorul minier si rezultatul a fost mediocru spre slab. Cei din meseriile general valabile s-au adaptat bine si cu putine exceptii foarte bine. Cei foarte buni au ramas in minerit unde sunt apreciati. Compatibilitate mai exista pentru zona concasarilor. Insa pentru zona turbine, cazane, ventilatoare, mori chimica-partea de exploatare si reparatii- trebuie formare initiala in domeniu si experienta acumulata in ani de lucru.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button