Dezvăluiri

CEO va trebui să facă liste cu activele pe care nu le mai folosește

Complexul Energetic Oltenia va fi obligat ca an de an să întocmească liste cu activele pe care nu le mai folosește. Bunurile respective vor fi ulterior transferat către autoritățile locale, în baza Legii 165 care a fost adoptată recent la Senat. Actul normativ urmează să fie trimis Camerei Deputaților pentru dezbatere și vot. Ulterior, va fi promulgat și va intra în vigoare.

Astfel, după un an de consultări, de vizite în teren, de dezbateri și comisii, legea(L165) care reglementează preluarea terenurilor și activelor patrimoniale nefolosite de către Complexul Energetic Oltenia, regiile autonome și alte societăți cu capital de stat a fost votată de Senat. De peste 20 de ani, această lege a fost promisă administrațiilor publice locale.

Terenurile și clădirile care fac obiectul acestei legi nu mai sunt de niciun folos companiilor, majoritatea sunt în paragină și generează costuri imense cu paza, întreținerea și impozitele datorate bugetului de stat. Complexul Energetic Oltenia deține foarte multe active care nu au legături directă cu activitatea de producere a energiei electrice. Prin urmare, sunt sume consistente care sunt achitate an de an către bugetul de stat și către cele locale pentru bunurile respective, ca taxe și impozite.

Autoritățile locale pot folosi terenurile și clădirile pentru a atrage fonduri europene și pentru anumite investiții pe care până acum nu le-au putut realiza din cauză că nu mai dețin terenuri pentru investitori.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *