Actualitate

Cere demisii în bloc la CE Oltenia. Primar: Domnii de la PNL au făcut aceste fapte


Primarul social-democrat al comunei Cătunele cere demisii în bloc de la conducerea CE Oltenia, inclusiv ministrului Energiei, după scandalul apărut în cazul angajaților încadrați pe perioadă determinată.

Florinel Țuilă a reacționat după ce șefii Complexului Energetic Oltenia au decis să înceteze contractele a 124 de angajați încadrați pe perioadă determinată. Nemulțumiți că au rămas fără locuri de muncă, o parte din noii salariați au intrat în greva foamei, luni dimineața, în fața sediului companiei din Târgu-Jiu. Primarul comunei Cătunele acuză că administrația CEO a ținut cont doar de “relații, cunoștințe” și a făcut anumite “răzbunări”. “Așa cum au fost făcute angajările, adică anapoda, în afara legii, tot la fel au procedat și, acum, cu cei la care nu le-a fost semnat contractul de muncă pentru prelungirea cu încă 6 luni. Nu s-a ținut cont decât de relații, de cunoștințe, de răzbunări, nu s-au luat în calcul anumite criterii, trebuiau stabilite anumite criterii. În primul rând, că trebuia umblat la personalul TESA. Cred că personalul TESA este sufocant peste tot la instituțiile statului și îmi permit să vorbesc acest lucru pentru faptul că acest complex este al statului, al nostru, al tuturor, și nu o mână de oameni decid ce să facă cu acest complex și să ia niște decizii și niște măsuri ilegale. Atât timp cât nu există criterii și nu se aplică aceste criterii transparent, public, înseamnă că sunt, probabil, și sunt acte și penale în acest caz, pentru că nu trebuie procedat așa. Dacă sunt criterii, atunci toată lumea intră la acele criterii și, în urma unei selecții, pot fi luate și astfel de măsuri, dar nu cum s-a procedat. S-a știut că X a fost angajat de cutare, Y de cutare, celălalt al meu, unii au fost păstrați, iar altora nu li s-a prelungit contractul de muncă, ceea ce mi se pare aiurea. Eu am stat de vorbă cu foarte multe dintre aceste persoane și am constatat că sunt nu știu dacă sunt chiar răzbunări, dar dacă cel care l-a angajat sau l-a susținut, atunci când a venit, a plecat în pensie și celor cărora trebuia să li se prelungească contractul, știindu-se că sunt ai lui cutare, nu li s-a mai prelungit contractul”, afirmă Florinel Țuilă.

Vrea o altă conducere la Complexul Energetic Oltenia

Florinel Țuilă acuză că PNL este vinovat de ceea ce se întâmplă, acum, cu angajații CE Oltenia încadrați pe perioadă determinată. Primarul comunei Cătunele crede PSD ar trebui să preia conducerea Complexului Energetic Oltenia, pentru că a câștigat alegerile din 9 iunie în județul Gorj. „Vreau să se ia măsuri de jos până sus, să țină minte domnii de la PNL care conduc Ministerul Energiei că ei au făcut aceste fapte, să ia măsuri și să se ducă repede să-și dea demisia de sus în jos, că PSD a câștigat alegerile, acum, la Gorj și să lase PSD să vedem dacă ei sunt capabili să facă, dacă nu, așteaptă doamna Șoșoacă la rând.

Pentru o singură persoană care își pierde locul de muncă un ministru își poate da demisia, că, oricum, el are un alt loc călduț și, de acolo în jos, conducerea complexului, care nu vrea să stea de vorbă cu primarii din comunități, că noi suntem prea nimic pentru ei și până la ultimul să-și dea demisia, care au luat măsura asta. Un singur cetățean este un om, că se numește director sau muncitor, este un om, noi nu trebuie să ne batem joc de oameni. Ministerul Energiei, Compania Națională, cel puțin la nivelul Gorjului, trebuie preluată de PSD, pentru că, la nivel de județ, oamenii au spus că PSD să conducă județul, așa că trebuie să-și dea demisia în cea mai mare viteză, inclusiv managerul general, care am înțeles că este aviator. Trebuie să meargă în domeniul respectiv, dar nu poate să ia măsuri de astea. Și cu noi, comunitățile locale, nu s-a întâlnit niciodată, suntem foarte afectați, atât cu terenurile, cât și cu cetățenii care sunt fără locuri de muncă, lăsăm această zonă să moară. Noi vrem director general din județul Gorj, unde e zona afectată, acum câțiva ani, am avut de la Constanța, acum, de la București și nu au cum să cunoască cei din București situația de la Gorj, trebuie să se preia de îndată conducerea complexului de către PSD”, a adăugat primarul social-democrat.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *