Eveniment

Cergă, traficantul de canabis prins în flagrant la Motru, rămâne în arest preventiv

O instanță a Tribunalului Gorj a decis, vineri, menținerea arestului preventiv pentru Nicolae Cergă, bărbatul prins, la jumătatea lunii trecute, în timp ce trafica droguri de tip canabis pe raza județului Gorj. Acesta are deja statut de inculpat, fiind trimis în judecată pentru trafic de droguri de risc in formă continuată. Cergă a fost prins în flagrant la Motru, dar își extinsese deja piața atât în Mehedinți cât și în Gorj.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Biroul Teritorial Gorj au dispus, pe 15 februarie, reținerea, pentru 24 de ore, a acestui barbar, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de droguri de risc. În cauză s-a reținut faptul că, în perioada noiembrie 2022 – februarie 2023, bănuitul ar fi vândut, în repetate rânduri, cu sume cuprinse între 80 și 2.000 de lei, diferite cantități de canabis consumatorilor din județele Gorj și Mehedinți. De asemenea, la data de 14 februarie, bărbatul a fost prins în flagrant delict, în orașul Motru, în timp ce transporta, în vederea comercializării, 352,24 grame de canabis. După constatarea infracțiunii flagrante, au fost descoperite și ridicate alte 196,94 grame de canabis.

În cursul zilei de 15 februarie a.c., Tribunalul Gorj a dispus luarea măsurii arestării preventive, pentru 30 de zile, față de bănuit. Acum măsură s-a menținut, iar Nicolae Cergă va mai sta încă o luna după gratii.

„În temeiul art. 348 C.p.p. rap. la art. 207 C.p.p., constată legalitatea şi temeinicia măsurii arestării preventive a inculpatului C.N., trimis în judecată, în stare de arest preventiv, prin rechizitoriul nr. 15D/P/2023 al Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie-Direcţia de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism-Biroul Teritorial Gorj, pentru săvârâirea infracțiunilor de trafic de droguri de risc, în formă continuată, faptă prev. şi ped. de art.2 alin.(1) din Legea nr.143/2000, cu aplicarea art.35 alin.(1) Cod penal (3 acte materiale) ?i participa?ie improprie la infracțiunea de trafic de droguri de risc, prev. și ped. de art. 52 alin.(3) Cod penal rap. la art. 2 alin. (1) din Legea nr.143/2000, totul cu aplicarea art. 38 alin.(1) Cod penal. Menţine măsura arestării preventive a inculpatului, dispusă prin încheierea penală nr. 6/15.02.2023 pronunţată de judecătorul de drepturi şi libertăţi din cadrul Tribunalului Gorj, definitivă prin încheierea nr. 44/22.02.2023 pronunţată de completul de drepturi şi libertăţi din cadrul Curţii de Apel Craiova, urmând a se proceda la verificarea măsurii preventive în procedura de cameră preliminară în termenul de 30 de zile prevăzut de art. 207 alin. 6 Cod pr. pen”, a stabilit instanță Tribunalului Gorj. Sentința poate fi contestată, s-a mai stabilit în Camera de Consiliu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *