Ultima oră

Certificatul Covid, obligatoriu în Italia pentru profesori și pentru oricine călătorește cu trenul sau cu avionul

Profesorii italieni sunt obligați să aibă dovada imunității la Covid înainte de a intra în sala de clasă. Aceeași măsură este aplicată și persoanelor care călătorescu cu trenul, autocarul, avionul sau vaporul, potrivit Reuters.

Încercând să accelereze campania de vaccinare pentru a opri răspândirea variantei Delta, guvernul a decretat că, din 6 august, certificatul Covid va fi necesar și pentru cei care mănâncă în interiorul restaurantelor, dar și pentru alte activități de agrement.

Joi, în ciuda protestelor mici de pe stradă, cabinetul lui Mario Draghi a extins obligativitatea certificatului Green Pass către toți profesorii și studenții. Cadrele didactice nu vor putea lucra fără acest certificat, iar după cinci zile de absență nu vor mai fi plătiți.

„Alegerea guvernului este să investească cât mai mult posibil în Green Pass pentru a evita un nou lockdown și pentru a proteja libertatea”, a declarat ministrului Sănătății, Roberto Speranza, reporterilor.

Italia preia astfel exemplul Franței, care a fost prima țară europeană care a declarat că face obligatorie dovada imunității pentru a accesa o serie de servicii sau pentru a putea merge în anumite locuri.

sursa: observatornews.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button