Ultima oră

Cine poate intra peste locatarii unui bloc în apartament. Dacă nu le permiți accesul, iei amendă!

Puțini sunt cei care cunosc faptul că anumite persoane au dreptul de a intra oricând în apartamentul cuiva. În același timp, cei care nu permit acest lucru riscă amenzi de până la 3.000 de lei.

Ce persoane au dreptul să intre în apartamentul cuiva la orice oră

Potrivit legii nr.196/2018, președintele sau administratorul unei asociații de locatari poate intra în apartamentul unei persoane în orice moment. Această lege a fost votată în 2018 și are anumite condiții.

Se pare că dacă uiți să închizi apa de la robinet, administratorul poate intra în apartamentul tău. Această măsură este necesară, ținând cont de faptul că celelalte apartamentele pot fi inundate în cazul în care administratorul nu intervine.

Mai mult decât atât, acesta poate intra în apartamentul cuiva și atunci când organizează o petrecere. Dacă muzica este prea tare și deranjează vecinii, administratorul blocului poate interveni pentru a remedia problema.

O altă situație care impune acest lucru este când locuința necesită o serie de reparații sau lucrări de construcție. În acest caz, se emite în mod normal un preaviz.

De asemenea, cei care refuză să îi primească în locuință pot fi sancționați. Legea nr 196/2018 prevede aplicarea unor amenzi, iar sancțiunile pornesc de la 500 de lei și pot ajunge până la 3.000 de lei, notează capital.ro.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *