Ultima oră

Cine va moșteni averea lui Dan Voiculescu, politicianul și mogulul media


Camelia, Dana și Corina – ele sunt moștenitoarele imperiului Dan Voiculescu, cunoscut de români ca fondatorul Antena 1. După o viață trăită observând și învățând de la părintele lor, cele trei femei vor rămâne cu milioanele adunate de politicianul român.
Dacă despre două dintre fiicele politicianului s-a tot vorbit în spațiul public, ele fiind deja, de ani buni, implicate în gestionarea trustului media construit de tatăl lor, despre mezina familiei Voiculescu nu se știu chiar atât de multe. Dana a fost adoptată de afacerist și de a doua soție a acestuia, Liana Voiculescu, la începutul anilor 2000.
Cine sunt cele trei femei care vor moșteni averea lui Dan Voiculescu
Voiculescu este unul dintre cele mai importante nume din industria media de la noi din țară. Trustul Intact, ce cuprinde televiziuni, posturi de radio și publicații este unul dintre cele mai puternice din România. În spatele colosului se află o singură familie.
Cu toate că este o prezență discretă în spațiul public, Dan Voiculescu a stârnit numeroase controverse. În 2006, s-a retras din afaceri, donând toate acțiunile pe care le deținea în firmele pe care le fondase, totul fiind împărțit în mod egal între cele două fiice mai mari.
Camelia și Corina sunt fiicele lui Dan Voiculescu din prima căsătorie. Ele sunt cele care se ocupă acum afacerile familiei – Camelia gestiona partea media, formată din televiziuni, publicații și posturile radio, în timp ce Corina s-a dedicat celorlalte capitole, precum activitățile sociale.
Femeile din spatele unui imperiu
După moartea primei sale soții, fondatorul Antena 1 s-a recăsătorit. La începutul anilor 2000, Liliana și Dan Voiculescu au adoptat o fetiță: Dana.
“De câţiva ani, creştem împreună un sufleţel care alături de cei patru nepoţei dau un sens aparte vieţii”, spunea, acum câțiva ani, Dan Voiculescu.
Mezina familiei pare că duce o viață lipsită de griji. Este tânără, frumoasă, călătorește, dar nu uită că alții nu sunt la fel de norocoși. Dana Voiculescu se implică des în diferite campanii umanitare, folosindu-se de platformele de social media pentru a-i mobiliza și pe alții să ajute.
„Sunt singuri și bolnavi, uitați de copiii plecați departe de casă. Unii dintre ei nu mai au nicio rudă în viață. Banii de pensie nu le ajung de la o lună la altă și nu sunt suficienți nici pentru medicamente. Sărbătorile pentru ei sunt cele mai triste momente din an. Nu au ce pune pe masă și nimeni nu le deschide ușa. (…)
Le-am promis că voi trece periodic pe la ei, să îi fac să uite de grija a ceea pe pun pe masă și să le strâng mâna”, scria, cu câțiva ani în urmă, Dana Voiculescu în mediul online.
Sursa:bugetul.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *