Actualitate

Clădirea poștei din Bengești-Ciocadia, în reabilitare! Construcția s-a dărâmat din cauza indolenței primarului

Clădirea care adăpostește poșta din comună Bengești-Ciocadia intră, în sfârșit, în reabilitare, asta după ce primarul localității, Victor Georgia, a așteptat un deceniu până să priceapă că imobilul este al instituției publice și nu al Poștei Române. Edilul a lăsat, cu bună știință, clădirea să se distrugă și pentru că nu a fost capabil să obțină un banal aviz. Cel care a făcut mereu diligente pentru repararea imobilul este un consilier PNL, care a atras acum atenția că investiția nu a primit girul CL deși primăria cumpără, prin SEAP, lemnul necesar pentru repararea șarpantei.

„În sfârșit, se pare că ruina emblematică a comunei se va repară, după mai bine de un deceniu de nepăsare. Încă din vremea campaniei electorale am mediatizat starea deplorabilă în care se află clădirea poștei din localitatea Bengești. Am cerut insistent și atunci și după preluarea mandatului de consilier local ca această clădire să fie reparată din bugetul local pentru că este o rușine pentru localitatea în care trăim. Am argumentat atât public cât și în ședința de consiliu faptul că administratorul clădirii este C.N. POȘTA ROMÂNĂ SA, numai că aceasta atesta printr-o adresă, primită ca răspuns la întrebările puse de mine, că proprietarul clădirii este Comuna Bengești Ciocadia, în speță consiliul local și primăria. Desi dl. primar a susținut vehement în ședința de consiliu cât și în interviurile vremii, cum că această clădire nu este a primăriei si el nu o repară pentru a nu comite “o ilegalitate”, acum lucrurile s-au schimbat”, a precizat Marian Florin Mocioi, consilier local în Bengești-Ciocadia.

De altfel, primăria a achiziţionat deja lemnul necesar refacerii șarpantei de la clădirea poștei, valoarea materialelor fiind puțin sub 5000 de lei, achiziție fiind directă în SEAP.
„Asta înseamnă că, în sfârșit, a înțeles și dl. primar ca această clădire a devenit o rușine, mai ales că în spatele ei se renovează căminul cultural”, a completat alesul local care subliniază că această investiția se putea realiza, cu ani în urmă, din buget local, cu costuri mult mai mici.

Primarul PSD a preferat însă să nu primească sfaturi de la alți aleși local chiar dacă putea evita un prejudiciu de imagine creat de clădirea dărâmată.
Șocant este că edilul PSD a motivat, recent, că nu a renovat clădirea deoarece i-ar fi lipsit un aviz. Mai mult, deși primăria cumpără lemnul necesar prin SEAP, CL nu a aprobat încă investiția, considerând, cu siguranță, că nu are nevoie de acordul consilierilor locali.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *